TOPlist

Oukitel K7000: Čínský telefon překvapil. 7000mAh baterka ve 4mm těle

oukitel-k7000_ico

O telefonech čínské značky Oukitel nečtete na stránkách našeho portálu poprvé. Připravovaná novinka však na první pohled porušuje zaběhlá fyzikální pravidla. Nový smartphone se jmenuje Oukitel K7000 a do jeho těla, tenkého jen 4 milimetry, se podařilo vměstnat akumulátor s kapacitou 7000 mAh. Ten by měl na jedno nabití zajistit až několik dnů provozu při běžném používání.

Oukitel K7000 bude představen tento měsíc

Výrobce uvádí, že oficiálně představí tento model v průběhu července. Nepůjde o žádný výkonnostní trhák – obrazovka s úhlopříčkou pět palců a rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů přeci jen působí v dnešní době poněkud „mimo tabulky.“ Plastové tělo na kovovém rámu je má tloušťku jen 4 milimetry – z tohoto důvodu musel jít ze hry 3,5mm konektor pro připojení sluchátek.

Oukitel K7000 neskrývá svou podobnost s iPhonem 6s, kterému se podobá jak plastovými prvky, tak i tlačítkem Domů či barevným provedením. Operačním systémem však nebude iOS, ale Android ve verzi 6.0 Marshmallow. Procesorem by měl být dle dosud nepotvrzených informací MediaTek MT6737 nebo MT6750.

Podobně jako ostatní čínští výrobci chytrých telefonů se i Oukitel snaží prosadit po celém světě. Jeho hlavní devizou jsou baterie s vysokou kapacitou – nejvýše se v tomto směru vyšplhal Oukitel K10000 s 10000mAh akumulátorem.

Zdroje: hi-tech.mail.ru, ibtimes.com, gizchina.com, 4pda.ru.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)