O2 hlásí výpadek sítě, možná se nedovoláte (aktualizováno)

výpadek sítě

Dnes ráno některým z vás nemusí fungovat volání. Je to způsobeno tím, že mobilního operátora O2 postihl výpadek sítě. Společnost to oznámila na sociálních sítích.

Výpadek sítě se týká hovorů

Už od rána si lidé na sociálních sítích stěžují, že mají problémy s voláním u operátora O2. V 10:43 pak přišel mobilní operátor s oficiálním stanoviskem, co se vlastně stalo. Výpadek sítě postihl většinu území.

UPDATE 13:30: Síť již je na většině míst stabilní. Všem zákazníkům se za nepříjemné pondělní ráno moc omlouváme. Dnešní…

Zveřejnil(a) O2 CZ dne Pondělí 24. duben 2017

 

Jako jedno z řešení, které některým může fungovat, radí O2 přepnout síť na 2G. Při volání na tísňové linky se pak doporučuje vyjmout SIM karta ze zařízení. Ten se pak díky tomu automaticky pro tísňový hovor přihlásí do jiné sítě, která je zrovna dostupná.

Dále také společnost uvedla, jakou kompenzaci připravují. Za každý neuskutečněný hovor pošlou prostřednictvím firemní Nadace O2 peníze na dobročinné účely. Jakmile se sítě zprovozní, budeme vás informovat.

Aktualizace: Ve 13:30 společnost oznámila, že by na většině míst měla být již síť stabilní.

Máte mobilního operátora O2? Funguje vám volání?

Zdroj: FB.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)