Nokia 10 by měla mít revoluční fotoaparát s pěti objektivy

nokia 10 kocept

Minulý měsíc jsme mohli vidět patenty společnosti HMD Global, které odhalily hodně zajímavou novinku. A to fotoaparát rovnou s pěti objektivy. Na první pohled to zní hodně šíleně, ale když trochu zapátráte, tak se dá zjistit, že podobná technologie už existuje i u digitálních fotoaparátů. Brzy se může dostat do telefonů a takhle by měla vypadat v modelu Nokia 10.

Koncept Nokia 10 ukazuje, jak by měl chystaný model vypadat

Nové rendery jsou vytvořené z dostupných informací z patentů. Výsledný design se tak může lišit, ale i tak dávají dobrý náznak toho, jak telefon bude vypadat. Nokia 10 by měla mít na zadní straně duální fotoaparát s rotujícími objektivy, každý s jinou světelností. Fotoaparáty by také měly podporovat 10 x optický zoom, OIS a PDAF.

Nokia 10 Introduction,World’s First Penta Lense Camera Smartphone |TechConfigurations

Nokia 10 Introduction,World's First Penta Lense Camera Smartphone |TechConfigurations

Jde o rozhodně zajímavý způsob, jakým se vydávají fotoaparáty u telefonů. Huawei například chystá vlajkový model se třemi fotoaparáty, HMD Global u telefonů Nokia pak rotující objektivy. Půjde o hodně podobnou technologii jako u fotoaparátu Light L16. Tento hodně netradiční fotoaparát má rovnou 16 objektivů, takže u telefonů je ještě dostatek možností, jak počet objektivů rozšířit. Pokud náhodou budou výrobcům chybět.

light-l16 Nokia 10 bude mít podobnou technologii jako fotoaparát Light L16, který má 16 objektivů

Jedno je jasné, design zařízení s mnoha objektivy není pěkný, obzvlášť u fotoaparátu Light L16, kde to vypadá jako nepovedený pokus z Photoshopu. Nokia 10 by svých pět objektivů měla řešit elegantněji. Z konceptů si také můžete všimnout, že design zadní strany se odkazuje ke starším Nokia telefonům. Tento vlajkový model by se měl odhalit někdy ke konci roku s tím, že do prodeje by se mohl dostat v roce 2019.

Jak by se vám líbil tento design telefonu Nokia 10?

Zdroj: gizmochina.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)