TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #217: praktický úkolníček

Nejnovější-aplikace-z-Googl

Poprvé v roce 2018 se setkáváme nad čtyřmi nejnovějšími aplikacemi z Obchodu Google Play. Tentokrát to bude hlídač cen, praktický úkolníček a kuchyňská minutka. Na závěr to pak bude hra, ve které si budete moci vyzkoušet práci letového dispečera.

Fluctuate – Universal Price Tracker – hlídač cen

Pokud si chcete koupit nějaké zboží, pravděpodobně řešíte otázku ceny. V některých případech se přitom vyplatí nějaký ten týden počkat, a cena začne pomalu ale jistě klesat. Aplikace Fluctuate se zaměřuje na sledování vývoje cen v řadě internetových obchodů. Sami autoři uvádějí, že jejich aplikace „spolupracuje s (téměř) všemi stránkami pro online nakupování“. Hlavním cílem tedy je najít ty nejlepší aktuální ceny.

Fluctuate je skvělá aplikace pro ty, kdož neustále hledají nejlepší nabídky. Aplikace sleduje vývoj ceny v průběhu času. Můžete nastavit požadovanou cenu a Fluctuate vás upozorní, pokud produkt klesne pod nastavenou hodnotu.

Během jediného týdne v Obchodě Play si tento program nainstalovalo více než tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je 4,4. 9 MB velký balíček lze používat na zařízeních s Androidem 5.0 a vyšším.

Fluctuate - Universal Price Tracker
Fluctuate - Universal Price Tracker

Hlídání cen v kamenných obchodech zvládá například česká aplikace Kupi.cz, kterou jsme recenzovali před dvěma roky.

Taskful: Smart To-Do List – praktický úkolníček

Chytré telefony jsou ideální pro ukládání a správu nejrůznějších seznamů úkolů. Jedním z nejzdařilejších produktů je nesporně Google Keep, nicméně v Obchodě Play existuje celá řada dalších alternativ. Patří mezi ně také aplikace Taskful, která sází na tradičně pojaté seznamy úkolů. Kromě dalších funkcí zvládá tento praktický úkolníček například opakované úkoly a umí zobrazovat průběh plnění úkolů, sestávajících z více kroků.

Cílem aplikace je udržet přehled v tom, co musíte splnit v zadaných termínech. Složitější úlohy umí rozdělit na jednotlivé kroky, které budete průběžně plnit. Každý den tak budete mít přehled o všem, co musíte udělat, abyste vše stihli v termínu. Aplikace je univerzální, takže vám pomůže se složitými i jednoduchými projekty.

Taskful: The Smart To-Do List

Taskful: The Smart To-Do List

Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Zobrazte svůj každodenní pokrok pomocí widgetu.
  • Denní průběžný panel, který vás bude motivovat.
  • Rozděluje náročnější úlohy do denních úkolů.
  • Připomínky a povzbuzení.
  • Vyberte si sami pracovní dny v týdnu.
  • Nastavte si úkoly, které se mají opakovat.
  • Možnost nastavení upomínek.
  • Třídění úkolů podle barev.
  • Možnost zobrazit pouze to, co musíte udělat dnes.
  • Třídění úloh podle času nebo kategorie.
  • Světlý a tmavý grafický režim.
  • Čisté uživatelské rozhraní vám umožňuje soustředění na to podstatné.

Po dvou týdnech v Obchodě Play si tento praktický úkolníček stáhlo více než tisíc uživatelů a její známka je 4,4. Instalační balíček velký 9 MB lze použít na Androidu 4.1 a novějším.

Taskful: The Smart To-Do List
Taskful: The Smart To-Do List

Kitchen Timer Pro – kuchyňská minutka

Do třetice všeho dobrého tu máme aplikaci, kterou oceníte především v kuchyni. Jak naznačuje název, jedná se o kuchyňskou minutku, ovšem ne tak úplně obyčejnou. Kitchen Timer Pro je skvělá aplikace pro lidi, vaří a pečou více věcí najednou. V takové chvíli vám nebude stačit jednorázový upomínač. Tato aplikace umožňuje vytvářet samostatné minutky pro různé akce. Můžete tak paralelně vařit vejce, připravovat vývar, péct bábovku a Kitchen Timer Pro vás ve správný čas upozorní, že to či ono je právě hotovo.

Zajímavostí je zobrazování nastavených minutek na odemykací obrazovce, takže budete mít přehled, aniž byste museli odemykat telefon. Z této obrazovky lze časovače také přenastavit, zastavit či zrušit.

Kitchen Timer Pro App demo

Kitchen Timer Pro App demo

Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Jednoduché a profesionální uživatelské rozhraní.
  • Nastavení minutky pouhými dvěma doteky.
  • Pracuje v pozadí, což znamená, že můžete spustit odpočítávání a aplikaci zavřít.
  • Vibruje a vydává zvuk, upozornění můžete v případě potřeby rychle odložit.

Praktická minutka do kuchyně zatím nebyla oficiálně vydána, takže nemá ještě průměrnou známku. Používat ji můžete na zařízeních s Androidem 4.2 a vyšším.

Kitchen Timer Pro - Kitchen Re
Kitchen Timer Pro - Kitchen Re

Z podobného soudku je také aplikace Visual Timer – Countdown, kterou jsme představovali v únoru loňského roku.

Airport Madness 3D: Volume 2 – hra na dispečera

Na závěr tu máme hru Airport Madness 3D: Volume 2, které jsme v uplynulém týdnu věnovali podrobnou recenzi. Jedná se o poměrně zdařilý simulátor řízení letového provozu. Ocitnete se v kůži letového dispečera a vaším úkolem bude řídit provoz na letišti. Ve verzi zdarma je to London City, s komplikovaným otáčením letadel na konci dráhy. Další letiště pak stojí 80 korun za jedno a na výběr jich je celkem sedm.

V roli dispečera budete rozhodovat o tom, které letadlo a jakým způsobem může přistát, kdy má rolovat od brány, případně přejet na pozici před startovní dráhou. Samozřejmě také budete udílet povolení k odletu. To vše samozřejmě musíte dělat tak, aby se letadla na zemi ani ve vzduchu nesrazila. Situaci vám ulehčí dva radary, na kterých uvidíte dění na všech drahách, jakož i v přilehlém prostoru kolem letiště.

Airport Madness 3D: Volume 2 Available Now

Airport Madness 3D: Volume 2 Available Now

Ačkoli je omezení na jedno letiště zdarma poměrně limitující a je škoda, že se další neodemknou například za dosažené úspěchy, dá se i za nulovou cenu užít docela solidní porce zábavy a adrenalinu.

Aplikace je v Obchodě Play čtyři týdny a za tu dobu zaznamenala více než sto tisíc stažení. Průměrná známka 4,1 svědčí o převažující spokojenosti hráčů. 151 MB velký soubor můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.3 a novějším.

Airport Madness 3D: Volume 2
Airport Madness 3D: Volume 2

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)