Moto X4 je další telefon s čistým systémem Android One

android one moto x4

Android One se opět dostává na výsluní, tentokrát je to s telefonem Moto X4, který byl nedávno představen. Výbava tohoto telefonu je opět o kousek lepší, než je tomu u Xiaomi Mi A1. Vypadá to tedy, že z Android One začíná zaplňovat díru po Nexus telefonech.

Moto X4 Android One je uvnitř stejné zařízení

O telefonu Moto X4 už jsme se rozepsali při představení. Po stránce výbavy se nic nezměnilo. Displej má 5,2“ a Full HD rozlišení, o výkon se stará Snapdragon 630, který doplňuje 3GB RAM a 32GB vnitřní paměti. Baterie pak má kapacitu 3 000 mAh. Na zadní straně najdeme duální fotoaparát 12 + 8 MPx, selfie kamera má 16 MPx.

Moto X4 také splňuje certifikaci IP68, takže je odolná proti vodě a prachu. Dostupný je ve dvou barvách černé a modré. Cena je 399 dolarů, cenu tak odhadujeme na 11 až 12 tisíc korun, což je velmi blízko ceně Nexus telefonů. Už z této ceny jde vidět, že Android One se razantně mění, začínal jako systém pro rozvíjející trhy, kde Google nabízel levné telefony s čistým Androidem. S Xiaomi Mi A1 a Moto X4 už se Android One dostává do střední třídy.

Rozdíl oproti klasickému Moto telefonu je v úplně čisté verzi Androidu, v telefonu tak třeba nebudou gesta a další vychytávky, které Motorola do svých telefonů přidává. Na druhou stranu ale budou na telefon k dispozici pravidelné bezpečnostní aktualizace a také by měl mít jako jeden z prvních v roce 2018 Android P. Z krabice běží Moto X4 na Androidu 7.1 a Android Oreo by měl přijít do konce roku.

Od kterého výrobce byste uvítali telefon s Android One?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)