Vlajkový model LG G6 oficiálně: Velký displej a hliníkové tělo

telefon LG G6

Vlajkový model LG G6 byl oficiálně odhalen. Díky různým leakům a spekulacím jsme v podstatě věděli vše důležité již před konferencí. Většina věcí se potvrdila, pojďme si tedy o tomto telefonu říct více.

Nový model LG G6 se i přes větší displej vleze do jedné ruky

Spekulace se v tomto ohledu potvrdily v mnoha ohledech. Hlavní předností tohoto telefonu je 5,7” velký displej s rozlišením 2880 x 1440 px. Díky tomu nabízí poměr stran 18:9. Zajímavé to je u poměru obrazovky k tělu telefonu, displej zabírá 80% přední části smartphonu. A díky tomu nejsou rozměry telefonu tak velké, jak jsme jinak zvyklí u 5,7” zařízení. Přesné rozměry telefonu jsou 148.9 x 71.9 x 7.9 mm. Společnost se chlubí tím, že model LG G6 půjde stále ovládat jednou rukou.

Tělo telefonu se také změnilo. Věci spojené s modulárností už v telefonu nenajdeme, místo něho se design vyznačuje minimalismem a hladkým povrchem. Zadní strana je skleněná, po obvodu telefonu pak je matný pevný kovový rám. Na přední straně se dá také všimnout zaoblených rohů displeje. Model LG G6 rozhodně vypadá jako vlajkový a dokáže na první pohled zajmout. Na druhou stranu se dá čekat, že se bude jednat o pořádný lapač otisků a šmouh.

https://www.youtube.com/watch?v=6vMLTdgRB8Y

Čtvercové fotografie

Snapchat nebo Instagram jsou velmi oblíbené sociální sítě. Myslí na to i v LG, který kromě klasických fotografických módů, připravili také čtvercový mód, přes který půjdou fotografie ihned kontrolovat v druhé polovině displeje. Co se týče fotoaparátu, opět se jedná o duální verzi s 13 MPx. Díky tomu jdou pořizovat fotky až v úhlu 125 stupňů. Přední selfie kamerka má 5 MPx a také nabídne vyšší úhel záběru.

Výkon je na tom stále dobře, i když nikde neuvidíte, že by se LG chlubilo procesorem. Telefon má, jak se předpokládalo Snapdragon 821. Novější procesor nebyl použit z toho důvodu, že úvodní várku nového Snapdragonu si zamluvil Samsung a pokud by jej chtělo LG použít, muselo by počkat s vydáním telefonu. Paměť RAM se pak zastavila na hodnotě 4GB. Někoho může překvapit “jen” 32 GB vnitřní paměti, naštěstí půjde rozšířit o microSD karty.

Nechybí odolnost proti vodě a prachu

Vlajkový model LG G6 splňuje normu IP68, takže se dá ponořit až do 1,5 metru po dobu 30 minut. Podle LG by měl vydržet i náhodné pády. Dále se korejská společnost zaměřila na teplotu telefonu a odvádění tepla. Díky tomu v telefonu nalezneme tepelné trubice, které dokáží odvádět teplo. To by mělo pomoci s životností baterie, která má kapacitu 3300 mAh. Rovnou z krabice pak telefon přijde již s Androidem 7.0 a přepracovanou nadstvabou UX 6.0. Telefonu nechybí 3,5mm Jack nebo USB-C.

Verze se budou lišit

Menší kontroverzi vyvolalo LG hned po tiskové konferenci, kdy se zjistilo, že na trhy přijde telefon s rozdílnými funkcemi. Verze pro americký trh má například navíc bezdrátové nabíjení, v Asii to bude 32bitový Quad DAC převodník, takže by měl zvuk hrát velmi dobře. A funkce pro Evropu? Dostupnost verze pouze s 32GB vnitřní pamětí, i když ostatní trhy dostanou dvakrát tolik. Cena a dostupnost zatím nebyla oznámena.

Jak se vám líbí nový vlajkový model LG G6?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)