Mikroskop ze smartphonu za pár stovek? Úspěšný projekt na Kickstarteru

Nurugo-Micro-752×408

Ačkoli jsou snímače fotoaparátů dnešních drahých smartphonů na velmi vysoké úrovni, svými přibližovacími schopnostmi mikroskop rozhodně nenahradí. Díky jednoduché a levné vychytávce však každý běžný telefon může jako kvalitní přibližovací zařízení posloužit. Crowdfundingový projekt se jmenuje Nuguro Micro a jednoduchým nasazením na čočku fotoaparátu získáte mikroskop až se 400násobným přiblížením.

Nurugo mikroskop má na Kickstarteru úspěch

Kdo by doma nechtěl mít svůj vlastní mikroskop? Pro pozorování kapky krve na sklíčku nebo čerstvě zabitého komára je však pěkná otrava vytahovat sadu s mikroskopem, kterou jste nejspíše koupili svým ratolestem v dětské sekci. Zkoumat zajímavé předměty lze ve 21. století mnohem efektivněji – jak jinak než pomocí smartphonu.

1b79e45fefde3bd7f4b492ca54cd2ac0_original

400x zoom na vašem smartphonu?

Nurugo Micro je úspěšný, stále běžící projekt na Kickstarteru. Jedná se o malé zařízení, které jednoduše přicvaknete na jakýkoli smartphone tak, aby překrýval čočku fotoaparátu. To je vše! Zařízení startující na hodnotě 930 korun nemá žádné baterie a nepotřebuje nabíjení – k operaci vám postačí Nurugo aplikace.

Zdroj: Kickstarter.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)