Telefon Meizu PRO 6 oficiálně: 5,2″ displej se schopností cítit sílu dotyku a skvělý hardware

Meizu PRO 6 titul

Čínské Meizu dnes konečně představilo dlouho očekávaný telefon Meizu PRO 6. Novinka přichází s celou řadou zajímavých funkci zabalených do atraktivního kabátku z kovu. Ani v oblasti výkonu se Meizu rozhodně nebude mít za co stydět, byť na úplnou špičku pravděpodobně nedosáhne.

Výkon novému Meizu PRO 6 dodává chipset Helio X25, na jehož vývoji s MediaTekem spolupracovalo právě Meizu. Jedná se o chipset, který obsahuje hned 10 jader rozdělených do 3 clusterů – 2x Cortex-A57 2,5 GHz, 4x Cortex-A53 2 GHz a 4x Cortex A53 1,4 GHz. Díky tomu by měl procesor nabídnout vysoký výkon i efektivitu zároveň. O grafický výkon se zde stará čip Mali-T880, který již dobře známe z chipsetů Kirin 950/955 použitých v již recenzovaném Huawei Mate 8 a nedávno představeném Huawei P9.

Použitý displej nabídne úhlopříčku 5,2″, SuperAMOLED technologii a FullHD rozlišení. To pak doplňuje schopnost rozlišovat sílu doteku. Meizu se rozhodlo této již poměrně známé technologii říkat 3D Press. Pro uživatelská data je připravena interní paměť o kapacitě 32 nebo 64 GB, ta je navíc rozšířitelná o microSD karty. Původní spekulace o přítomnosti 6 GB RAM se sice nepotvrdily, použité 4 GB však budou zajisté plně dostačovat.

Meizu PRO 6 3

Ošizen nebyl ani fotoaparát, který využívá snímač Sony IMX230 s fázovou detekcí obrazu. Optiku zde tvoří soustava 6 čoček a světelnost má hodnotu f/2.2. Fotoaparátu poté ještě sekunduje laserové ostření okolo nějž je do kruhu umístěno 10 vícebarevných LED sloužících k přisvětlení scény.

gsmarena_006

Další výbava zahrnuje například čtečku otisků prstů umístěnou na bradě telefonu pod displejem nebo USB-C s řadičem USB 3.1, které umožní rychlý přenos souborů z počítače. Použitá baterie má bohužel relativně malou kapacitu činící 2 560 mAh, nechybí zde však podpora rychlého nabíjení mCharge 3.0. Konkrétní LTE frekvence zatím nejsou oficiálně známy, Meizu však bohužel patří mezi čínské výrobce, kteří si s evropskými LTE pásmy příliš hlavu nelámou a jejich telefony z pravidla nepodporují frekvence 800 a 900 MHz. Meizu PRO 6

Meizu PRO 6 se již brzy dostane na čínský trh a to za cenu 9200 / 10 300 Kč (2500 / 2800 juanů) v závislosti na vybrané paměťové verzi. Novinka se zde bude prodávat ve 3 barevných variantách.

Jak se vám nové Meizu PRO 6 líbí?

 

Zdroj: GSMArena.com, Meizu.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)