Material Design v hodinkách. Google ukáže jak na to

nexus2cee_Screenshot-from-2016-05-19-16-26-01

Material Design je v současnosti jedním z nejvyužívanějších „vzhledů“, které můžeme najít jak v samotných operačních systémech Android a Android Wear, ale také v jednotlivých aplikacích. Stále větší počet vývojářů navíc přináší aktualizace, které jejich aplikace převléknou právě do tohoto kabátku. Často v něm však najdeme řadu chyb, které zcela nezapadají do konceptu, kterým se samotný Material Design prezentuje. Vlivem toho může snadno dojít k ovlivnění názorů veřejnosti na to, jak použitelný samotný design vlastně je.

Google Material Design

Proto se Google rozhodl zakročit a spustil oficiální webovou stránku, která slouží jako příručka pro vývojáře programující aplikace na chytré hodinky se systémem Android Wear. V ní se dozvíme, čeho bychom se měli vyvarovat, abychom design využili opravdu naplno. Najdeme zde například upozornění, abycom se vyvarovali používání více malých ikon a místo nich vsadili na jednu velkou. Zdá se to jako banalita, ale v mnoha případech se setkáme s aplikací, jejíž vývojář nevzal v potaz, že displej hodinek nedisponuje zrovna největšími rozměry a klepnout na malou ikonu tak nemusí být zrovna snadné.

Jestliže se chystáte vypustit do světa svou vlastní aplikaci pro chytré hodinky nebo jen chcete zjistit, jaké rady Google vývojářům dává. Není nic jednoduššího než otevřít příručku ukrytou pod tímto odkazem.

Jaký je váš názor na Material Design?

Zdroj: androidpolice.com

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)