Mapy.cz pomohou na dovolené. Přidávají přehled zahraničních čerpacích stanic

Mapy na dovolene

Služba Mapy.cz od Seznamu přidává novinku, kterou ocení všichni, kteří plánují dovolenou automobilem nebo karavanem. Přidávají přehled čerpacích stanic v těch nejfrekventovanějších destinacích. Můžete tak mít i na dovolené přehled o nejlevnější ceně pohonných hmot.

Mapy.cz vám na dovolené budou ukazovat i cenu benzínu

Doba letních dovolených se pomalu blíží. V zahraničí není zrovna jednoduché mít přehled o čerpacích stanicích a jejich cenách. Proto se Seznam rozhodl navýšit počet zemí, ve kterých se dají zobrazit informace o čerpacích stanicích. Tato funkce již běží nějakou chvíli v Česku a na Slovensku. Nyní se také přidává Francie, Itálie, Chorvatsko, Španělsko a také některé části Austrálie.

„Přidali jsme data z více než 26 tisíc čerpacích stanic, z open dat jednotlivých zemí, které je zdarma zpřístupňují široké veřejnosti. Aby se lidé o dovolených mohli spolehnout na to, že jsou aktuální, počítáme s aktualizací nejméně čtyřikrát do hodiny,“ říká Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

Ceny za litr jsou uváděny v lokální měně, aby to tak bylo jednodušší při zaplacení. Nová funkce je dostupná už i v aplikaci. Stačí do vyhledávání napsat “čerpací stanice”, ihned se vám zobrazí na mapě.

Mapy.cz: maps & navigation
Mapy.cz: maps & navigation

Jedete na dovolenou autem? Jak řešíte pohonné hmoty v zahraničí?

Zdroj: TZ.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)