TOPlist

LG chce vládnout chytré domácnosti s hubem SmartThinQ

lg-smartthinq

Společnost LG představila HUB pro chytrou domácnost LG SmartThinQ, který se v mnohém podobá již známému Amazon Echo, a to nejen po stránce funkcí, ale také designu. Oproti zaběhnuté konkurenci od Amazonu však novinka LG nabízí dvě poměrně podstatné odlišnosti, kterými by mohla řadu uživatelů přetáhnout na svou stranu. Co to ale vlastně ten HUB pro chytrou domácnost je?

lg smartthinq hub

Zařízení pro chytrou domácnost se pomalu dostávají do povědomí a dokonce i samotných domácností široké veřejnosti a bezesporu jim patří budoucnost. Pokud však máte dům doslova prošpikovaný chytrou elektronikou, není zrovna dvakrát pohodlné a efektivní ovládat každé zařízení zvlášť, například přes vlastní aplikaci. Z toho důvodu zde máme HUBy, které jsou schopny ovládat veškerou kompatibilní elektroniku naráz a ještě fungovat jako domácí hlasový asistent. Vedle toho, že HUB dokáže ve spojení se správnou elektronikou ovládat například topení, klimatizaci nebo třeba myčku ve vašem domě, jej můžete použít také třeba ke streamování hudby.

nexus2cee_LG-IoT-Ecosystem

Oproti zmíněnému Amazon Echo pak LG SmartThinQ HUB nabízí ovládání nejen přes mobilní aplikaci, ale také pomocí 3,2″ dotykového displeje. Vedle toho pak tato novinka nepodporuje pouze produkty pro chytrou domácnost značky LG, ale také celou řadu výrobků od konkurence, která využívá smart home framework AllJoyn Alliance. Mezi ty patří například společnosti Sony, Sharp, Haier, Panasonic a HTC. Vedle toho můžete přes HUB od LG ovládat také „běžnou“ elektroniku, ovšem za předpokladu, že ji dovybavíte SmartThinQ senzorem.

Cena a dostupnost v tuzemsku je zatím neznámou.

LG SmartThinQ sensor

Zdroj: AndroidPolice.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)