LG představilo nový ohebný OLED displej. Slouží i jako zrcadlo

zrcadlo lg

Ohebné displeje jsou stále poměrně daleko. V telefonech jsme se dočkali zatím jen malého zahnutí krajů. Společnosti ale investují nemalé peníze do technologií, které umožní vytvořit pořádné ohebné displeje. Nyní svůj pokrok ukázalo LG. Nový obří displej se dá využít i jako zrcadlo.

Ohebný displej od LG je jako velké zrcadlo

Nový displej má 77 palců a chlubí se Ultra HD rozlišením. Výhoda tohoto displeje je v jeho přenosnosti, dá se totiž srolovat do ruličky o poloměru 80 mm. Takové srolování by vůbec nemělo ohrozit funkcionalitu. Další zajímavou vlastností je to, že průhlednost displeje je 40%, takže by se mohl v budoucnosti využít například v chytrých autech, nebo jako výloha v obchodech.

ohebny displej lg

LG při představení ukazovalo využití v obchodě s módou, kdy se dá displej použít jako zrcadlo. Samotná společnost LG dále uvedla, že ohebný displej má budoucnost v oblasti digitálního značení, rezervace stolů v restauracích, informačních systémech v automobilech. Využití by také našly v akváriu nebo muzeu, kde by se daly použít k modernímu zobrazení informací.

Největší problém s těmito displeji je zatím v ceně. Nejsou zatím připravené pro prodej, na to si musíme ještě nějaký čas počkat. Obzvlášť díky tomu, že výrobci se v poslední době zaměřují na displeje s minimálními rámečky, což odsunulo ohebné displeje na druhou kolej.

Kde by se podle vás dal nejlépe využít takto velký ohebný displej?

Zdroj: engadget.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)