YouTube představilo zbraň na konspirace: Pomůže Wikipedia

konspirace youtube wikipedia

Konspirace, Hoax videa apod. jsou pro YouTube už dlouho problémem. Dva měsíce zpátky dokonce najali 10 tisíc moderátorů, kteří měli jediný úkol. Hledat a rušit konspirační videa ještě předtím, než se stanou populární. Jenže minimálně v USA se to moc nepovedlo, kdy se stejně do trendů dostalo několik takových videí. YouTube to ale nevzdává a nyní představilo nový způsob, jakým chce bojovat s konspiracemi. U takto označených videí, se začnou zobrazovat speciální informace z otevřené encyklopedie Wikipedia.

Youtube se zaměří na konspirace. K videím přidá speciální okno s informacemi

Ředitelka společnosti YouTube Susan Wojcicki novinku oznámila na veletrhu SXSW v Austinu. U videí s konspiračním obsahem, se bude ukazovat textové pole se základními informacemi, které se týkají tématu videa. Ukázal se také příklad u videa, které představovalo konspirační teorie o přistání na Měsíci. Nad nadpisem videa se zobrazí textové pole.

V zahraničí už se ale našli kritici této novinky. Tím hlavním důvodem kritiky je Wikipedia, která na jednu stranu nabízí informace k téměř každému tématu. Jenže pokud chce Google, respektive YouTube bojovat s konspiračními teoriemi, tak jsou potřeba co nejpřesnější informace. A to může být u Wikipedie problém.

Samozřejmě v krajním případě by mohlo YouTube přistoupit k mazaní těchto videí a kanálů. To by se ale mohlo odrazit a vrátit tvrdě. Ať už jde o cenzuru či o příjmy s reklamy, které YouTube má i z těchto videí.

YouTube
YouTube

Jak to vidíte vy? Vadí vám na YouTube Hoax a konspirační videa?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)