Nová funkce v Androidu P: Telefon půjde použít jako klávesnice či myš

mys klavesnice v androidu p

S blížícím se vydáním první testovací verze Androidu P, se postupně ukazují i nové funkce. Nyní se objevila informace o nové funkci, která dokáže proměnit telefon například na myš či klávesnici a následně je pomocí Bluetooth propojit s počítačem.

V Androidu P půjde telefon proměnit třeba v myš

Server XDA Developers upozornil na novinku, která byla nalezena v AOSP. Část kódu aktivovala podporu pro Bluetooth HID profily. Podpora Bluetooth HID zjednodušeně znamená, že telefony se dokážou proměnit v klávesnici, myš, ale i další vstupní zařízení, která se můžou využít například u PC her.

Razer Phone Project Linda Razer již ukázal svou technologii, se kterou by se mohl telefon proměnit v touchpad

Ve výchozí verzi Androidu tato funkce není aktivována, nicméně díky rootu se dá aktivovat. I proto je na Google Play několik aplikací jako třeba Bluetooth+ nebo True Mouse/KB. Díky těmto aplikacím už můžete vytvořit z telefonu myš či klávesnici nyní a následně je propojit s jiným zařízením pomocí Bluetooth. Avšak je potřeba root.

S příchodem Androidu P už ale root třeba nebude. Očekávat se dá, že této novinky využijí i výrobci telefonů jako je Razer, Samsung či Huawei, kteří zkouší různými způsoby vytvořit z telefonů počítače. Tohle by jím mohlo hodně ulehčit práci.

Těšíte se na tuto funkci? Dokáže si představit, že ji budete pravidelně využívat?

Zdroj: xda-developers.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)