TOPlist

Kiwi Plug udělá z jakéhokoli telefonu dálkový ovladač

kiwi_plug_ico

Kiwi Plug je malý gadget, který připojíte do konektoru pro sluchátka, čímž svému telefonu „přičarujete“ schopnosti dálkového ovladače.

https://youtu.be/Kjf6NFWnXBM

Co je Kiwi Plug?

Základní pointu jsme dostatečně vystihli v perexu tohoto článku – jedná se o malé zařízení s rozměry 30,5 x 11 x 47,6 milimetrů, které se zapojí do sluchátkového konektoru. Následně je s pomocí aplikace, která již je k dispozici pro Android a iOS, možné ovládat další zařízení. Místo několika dálkových ovladačů tak vystačíte s jedním telefonem či tabletem pro všechno.

Kiwi Plug se zapojuje do konektoru pro sluchátka Kiwi Plug se zapojuje do konektoru pro sluchátka

Kiwi Plug funguje jako infračervený vysílač, tedy na stejném principu, jako většina (nikoli ale nutně všechny) dálkových ovladačů k domácí elektronice. Protože sluchátkový konektor není schopen zajistit přísun elektrické energie, má v sobě Kiwi Plug baterii s kapacitou 55 mAh, jejíž nabití trvá deset minut a vydrží fungovat téměř půl roku.

Telefon proměněný v dálkový ovladač Telefon proměněný v dálkový ovladač

Na straně jedné gadget podporuje tisíce různých zařízení s infračerveným ovládáním od stovek výrobců. Ovládat můžete televizi, DVD přehrávač, domácí audio systém, klimatizaci, videoprojektor, kameru a další elektroniku. Původní dálkové ovladače tak můžete bez skrupulí zavřít do šuplíku. Na straně druhé je kompatibilní se všemi chytrými telefony a tablety – jedinou podmínkou fungování je přítomnost konektoru pro připojení sluchátek, což splňují prakticky všechny současné mobily.

Je kompatibilní se všemi chytrými telefony a tablety Je kompatibilní se všemi chytrými telefony a tablety

V aplikaci lze třídit virtuální dálkové ovladače do scénářů – například podle místností (jiné ovladače pro ložnici, odlišné pro obývák, garáž, konferenční místnost atd.). Pro snadné nastavení je k dispozici databáze s předprogramovanými konfiguracemi zařízení. Instalace ovládání nového spotřebiče tak spočívá ve výběru značky a konkrétního produktu. Aplikace pak sama najde a zjistí správnou frekvenci a všechny použitelné signály. Pokud zařízení v databázi není, může uživatel Kiwi Plug naučit jednotlivé příkazy z původního ovladače.

Sami autoři vidí jako jednu ze cílových skupin firmy, které si mohou na Kiwi Plugy natisknout své logo a darovat je jako propagační předmět. Zákazníkům to jistě udělá větší radost než propisky, jež obvykle po čase skončí v koši, či USB flashky, které buď rychle odejdou do věčných lovišť, nebo se ztratí. Zaměstnanci a klienti určitě ocení originalitu, jedinečnost a praktičnost takového dárku.

Autoři vidí možné využití jako propagační předmět Autoři vidí možné využití jako propagační předmět

Kde a jak Kiwi Plug získat?

Autoři zatím shánějí finance na zahájení výroby na crowdfundingovém serveru Kickstarter. Jako cíl si stanovili částku 30 000 amerických dolarů, což je v přepočtu přibližně 720 tisíc korun. Pokud to stihnete včas, možná se dostanete ještě mezi 500 prvních přispěvatelů, kteří dostanou jeden kousek za 19 eur + 6 eur poštovného, tedy v přepočtu i s dopravou za 675 Kč. Po vyprodání prvních 500 kusů budou další prodávány za 24 + 6 eur, na trh pak tento produkt půjde s cenovkou 29 eur. Do konce kampaně zbývá ještě bezmála měsíc. Předpokládaný termín dodání je září tohoto roku.

Předpokládaný termín dodání je září Předpokládaný termín dodání je září

Zdroj: kickstarter.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)