TOPlist

Internet zdarma pro každého? Elon Musk má jasný plán

Elon Musk – náhleďák

Elon Musk je americký vizionář, který stojí za množstvím skvělých nápadů a společností. V minulosti například založil společnost PayPal, kterou vynesl mezi přední světové finanční služby. V současnosti figuruje jako šéf společnosti Tesla Motors a vesmírné agentury Space X. A nyní má plán, jak rozšířit rychlý internet ke každému a zdarma.

Rychlý internet zdarma a pro všechny: Bláznivá myšlenka nebo brzká realita?

Elon Musk plánuje vytvořit ve své vesmírné firmičce Space X divizi, která bude mít za úkol v následujících pěti letech donést na oběžnou dráhu okolo čtyř tisíc satelitů. Ty by pak měly být schopny šířit internet do míst, ve kterých bude aktuálně špatné pokrytí.

internet Apple kontra Tesla - Elon Musk

Satelity by měly Zemi obíhat rychlostí okolo 650 km/h a budou umístěny níže, než je běžná letová hladina současných satelitů. Tím by se mělo zajistit dobré pokrytí i jen s několika méně tisíci satelity.

Největším problémem však není samotný proces vypuštění satelitů, nýbrž finanční nákladnost celého projektu. Uživatelé za takto poskytovaný internet dokonce nebudou nic platit, takže samotná ziskovost projektu je taktéž mizivá.

Space X pak, podle serveru CzechCrunch, nejspíše použije k vynesení satelitů rakety Falcon 9. Jsou totiž dosud jedinou možností, jak je možné na celém projektu ušetřit, díky úspěšným pokusům o znovupřistání na Zemi.

Nechali byste si rychlý internet kdekoli na Zemi líbit? A chtěli byste ho zadarmo nebo byste byli ochotni za něj Muskovi nějakou tu kačku zaplatit?

Zdroje: independent.comczechcrunch.cz

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)