TOPlist

Instant: K čemu a jak často svůj smartphone používáte?

instant náhledový obrázek

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolikrát svůj smartphone během dne odemknete, jakou aplikaci využíváte nejvíce nebo si libujete v rozličných grafech? V Obchodě Play naleznete spousty aplikací, které vám právě tyto funkce nabízí – každá však existuje zvlášť a měří něco jiného. Instant zahrnuje všechny možné i nemožné statistiky na jednom místě a navíc se chlubí i propojením s Google Fit a chytrými hodinkami.

Vítěz Google Fit Developer Challenge nabídne kompletní statistiky

Instant nabídne uživatelům ucelený přehled o používání telefonu. Nejenže ukáže statistiky odemykání telefonu, uspokojí i milovníky grafů i sportovce a cestovatele. Spolu s dalšími informacemi, funkcemi a minimalistickým designem není divu, že se Instant chlubí vítězstvím v Google Fit Developer Challenge.

Po spuštění vás aplikace sama informuje, že pro její fungování je potřeba, aby běžela na pozadí a měla povolený přístup k datům – součást tutoriálu a osvětlení fungování je i informace, že Instant data nijak neshromažďuje a zůstávají pouze ve vašem telefonu.

Instant spočítá, kolik trávíte s telefonem času a proč

Na hlavní obrazovce aplikace naleznete vše potřebné – jako první informace na vás vždy vykoukne počet minut strávených na zařízení za daný den a rovněž počet odemčení. Nutno podotknout, že čísla často vypadají až trochu neuvěřitelně.

Rychlým kliknutím se dostanete do historie pro jednotlivé dny. Historii sice nabízí i využívání aplikací, v jinak bezplatném softwaru zcela bez reklam je však k mání za téměř 70 korun. Jakým aplikacím během dne dáváte přednost vám ale neunikne – vždy je k dispozici přehled pro daných 24 hodin.

Integrace s Android Wear

Co činí Instant velmi odlišným je zajímavá integrace Google Fit. Díky tomu je šmírovací aplikace schopná sledovat vaše cestování, fitness úspěchy (nebo nezdary) a vše promítnout do mapy. S tím jde ruku v ruce podpora upraveného systému pro chytré hodinky Android Wear.

A v neposlední řadě – kdo by nemiloval grafy? Instant jich nabízí hned několik – používání aplikací, celkový čas strávený na zařízení nebo pouhé využití za poslední hodinu. Pokud by vás názorné grafy a statistiky zaskočily, aplikace vám díky nastavení může posílat průběžné notifikace a nastavit lze i čas, který si přejete se smartphonem denně strávit.

Kolikrát odemknete vaše zařízení za den vy?

Instant - Quantified Self, Track Digital Wellbeing
Instant - Quantified Self, Track Digital Wellbeing
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)