Díky hře Pokémon GO jsou powerbanky na dračku

powebanka

Hra Pokémon Go zcela pohltila svět mobilního hraní a v současné době slaví přes sto miliónů stažení. Hlavním principem hry je rozšířená realita, která s sebou přináší neustále zapnuté GPS pro nalezení pokémonů a také v hojné míře rozsvícený display. To vše klade zvýšené požadavky na baterie telefonů a hráči se tento problém snaží řešit různými způsoby – například koupí powerbank.

Prodej powerbank stoupl o 101%

Koupě powerbanky může zásadním způsobem prodloužit výdrž telefonu. Toho jsou si hráči vědomi a potvrzuje to i společnost NPD Group. Podle NPD Group, která provádí průzkumy trhu v několika zemích, došlo k razantnímu navýšení počtu prodaných powerbank právě v důsledku uvedení hry Pokémon GO. Bohužel nejsou známá data pro Českou republiku, ale například ve Spojených státech amerických stouply prodeje o 101% oproti stejnému období z minulého roku. To v řeči čísel představuje 1,2 milionu prodaných zařízení. Jedná se tedy opravdu o veliký nárůst. Pro představu byl před uvedením hry meziroční růst prodejů pouhá 4%.

powerbank

Můžeme tak pozorovat, že z velkého úspěchu netěží pouze herní studio Niantic Labs, ale také ostatní jako jsou právě výrobci powerbank, vývojáři aplikací apod.

Jakou powerbanku používáte vy a proč?

Zdroj: androidcentral.com.

Jan Vitásek
O Autorovi - Jan Vitásek

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)