Koncept ZTE Hawkeye je v problémech. Společnost přiznala chybu

zte hawkeye

ZTE Hawkeye je koncept telefonu, který byl odhalen na veletrhu CES. Čínská firma se s ním rozhodla jít na Kickstarter, kde ale telefon ovládány pohledem neuspěl. Telefon si prozatím koupilo jen 192 osob, což na výrobu nestačí.

Kickstarter kampaň na Hawkeye je chyba, přiznalo ZTE

Předobjednávka telefonu na Kickstarteru začíná na 199 dolarech. Samotné zařízení začínalo v soutěži Project CSX, kde se ZTE ptalo komunity, jaký druh telefonu chtějí vyrobit. Nejvíce hlasů získal koncept telefonu, který jde částečně ovládat bez rukou. A i když si takový telefon vybralo nejvíce lidí, mnoho lidí si jej pak na Kickstarteru nekoupilo. Kde udělalo ZTE chybu?

ZTE Hawkeye – Project CSX Winner

ZTE Hawkeye - Project CSX Winner

První věc v tom, že telefon chtěli udělat cenově dostupný. Díky tomu v telefonu nenajdeme moc dobré specifikace. Firma se ale přepočítala v tom, že většina lidí, kteří hlasovali v CSX soutěži, nehledají telefon ze střední třídy. Druhou věcí je adhezivní pouzdro. Původně totiž měla být záda telefonu adhezivní, aby se tak telefon dal přitisknout například do výšky očí a jednoduše ovládat. S adhezivním pouzdrem se ale téměř neliší od jiných telefonů, na které se pouzdra dají také pořídit. Někteří také hovoří o tom, že celá soutěž byla zmanipulována, protože celou dobu vyhrávala možnost telefonu s čistým androidem. Poslední den soutěže se přidalo velké množství hlasů pro telefon ovládaný očima. Přitom se o něm po dobu celé soutěže neprojevoval moc velký zájem.

ZTE uznalo svou chybu a nabídlo lidem několik variant, jak Hawkeye vylepšit. Komunita si může vybrat, co by se mělo změnit, anebo případně přidat vlastní nápad. ZTE nabídlo tyto změny:

  • Výměnu procesoru ze Snapdragonu 625 na Snapdragon 835
  • Přidání větší kapacity baterie o 500 mAh na celkových 3 500 mAh
  • Čistý Android, ve kterém by byl jen dodán software potřebný k ovládání telefonu bez rukou

Další vylepšení pak může psát komunita do komentářů. Hlasování naleznete na stránkách Z-Community.

Které vylepšení byste nejvíce uvítali na telefonu ZTE Hawkeye?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)