TOPlist

Google Yeti: Chystá internetový gigant vlastní službu pro streamování her?

google yeti

V zahraničí se začalo spekulovat o tom, že Google chystá velký vstup do světa her. A to se službou, která se má nazývat Google Yeti. Mělo by jít o přímo konkurenci služeb GeForce Now a Playstation Now, které nabízí streamování her, aniž byste je museli stahovat a instalovat. Výhodou má být to, že má k fungování stačit Google Chromecast, ale má se chystat i herní ovladač a konzole

Google Yeti má nabídnout herní konzoli a streamování her přes Chromecast

Streamování her není žádná novinka, již před mnoha lety jsme tu měli službu OnLive, která ale předběhla dobu a nedopadla s tehdejší rychlostí internetu moc slavně. Nyní je na hlavním tahounem NVIDIA, která streamování her nabízí na svých Shield tabletech, Shield TV a testuje se podpora pro PC. Pak je tu Sony s Playstation Now, které přináší možnost streamovat si PlayStation hry na PC. Služba je zatím dostupná v zahraničí.

K těmto by se brzy měl přidat i Google se svojí službou Yeti. Google již údajně pracuje na vlastní konzoli i herním ovladači, které budou založené na platformě Cast. Využívat se mají také klasické Chromecasty. To by mohl být jeden z hlavních trháků, protože Chromecast je mnohem levnější než NVIDIA Shield TV.

SHIELD Gaming: GeForce NOW

SHIELD Gaming: GeForce NOW

Zatím není vůbec jasné, jaké hry se mají přes službu Google streamovat, je ale jasné, že pokud to má být konkurence, tak musí přijít s AAA PC hrami.

Plusem streamování her je v tom, že ji nemusíte stahovat či instalovat, a hlavně nemusíte mít nadupanou herní mašinu ke hraní. Vše probíhá na výkonném serveru, na který se posílají příkazy z ovladače, a ten na druhou stranu s minimálním zpožděním posílá obraz a video.

[aps_product_sz id=“425110″]

Těšíte se na to, až se streamování her rozšíří?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)