Za týden přibude do Google Play 8 nových kategorií

Google Play kategorie

Rychlá připomínka pro všechny uživatele a eventuálně i vývojáře. Příští týden, přesněji 28. září dostane Google Play celkem osm nových kategorií a dvě stávající se dočkají přejmenování.

Google Play se opticky zvětší

Jedná se o tyto kategorie: Art & Design, Auto & Vehicles, Beauty, Dating, Events, Food & Drink, House & Home a Parenting. Kategorie přeložíme jen volně, protože české oficiální názvy zatím nejsou zveřejněné neradi bychom mátli uživatele nepřesnými kategoriemi. Nově dostanou svou sekci aplikace o umění, vozidlech, líčení, randění, akcích, jídle, domácnosti a jako poslední jsou aplikace zaměřené pro rodiče.

Kromě toho se přejmenují i dvě další kategorie. První je Doprava, která by se nově měla jmenovat Mapy a navigace. Druhou kategorií je Media & Video, která by měla dostat název “Přehrávání a úprava videa”. V české verzi Google Play už ale kategorie svůj “nový” název má, takže zde pravděpodobně neuvidíme změnu.

Přidávání nových kategorií je jednou z dalších věcí, pomocí které chce Google udělat z Play obchodu přehlednější místo. To pomůže nejen uživatelům, ale i samotným vývojářům, kdy mají větší šanci prorazit a může to vést k většímu počtu stažení jejich aplikací. Na druhou stranu jsou v obchodu i kategorie, které jsou téměř zbytečné, nebo nepříliš přesné.

Jaká kategorie vám v Google Play chybí?

zdroj: phandroid.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)