Google Play vás nově nechá vyzkoušet aplikaci ještě před instalací

instantní aplikace

Také se vám někdy stalo, že jste si chtěli stáhnout nějakou aplikaci, ale neměli jste čas na její instalaci a testování? Google už nějaký ten čas pracuje s funkci instantní aplikace, která fungovala například v prohlížeči. Teď se dostává i na Google Play, kde si zatím několik aplikací můžete vyzkoušet, aniž byste je museli instalovat.

Instantní aplikace pro větší pohodlí

Google ve své službě Google Play testuje novou funkci instantních aplikací, díky které lze aplikaci vyzkoušet, ještě předtím, než ji nainstalujete. Funguje to jednoduše. V aplikaci Google Play najdete aplikaci, kterou chcete vyzkoušet. Poté na ní kliknete pro více informací a stisknete tlačítko „Vyzkoušet“.

Tato funkce prozatím nemá příliš velké zastoupení, protože k tomu musí být přizpůsobená samotná aplikace. Jednou takovou aplikací je New York Times – Crossword. Nově je taky upravená sekce Hry, ve které vidíte například trailery. Lehkou změnou prošla také sekce Výběr redakce.

V neposlední řadě došlo i ke změnám, které nejsou vidět na první pohled. Pokud na Google Play nabízíte aplikaci, transakční poplatek činí 30% z ceny. Dostanete tedy 70% z platby a zbylých 30% jde na distribuci a provoz. Od 1. ledna 2018 platí, že kdo vydrží u předplacené služby déle než rok, transakční poplatek se sníží z 30% na 15%. Dlouhodobé nabízení aplikací se tedy vyplatí.

Jste spokojeni s novinkami v Google Play? Co byste změnili vy?

Zdroj: engadget.com

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)