TOPlist

Google Play: Hodnocení aplikací bude snazší

hodnoceni_obchod_play_ico2

Podle informace serveru Android Police to vypadá, že Google testuje nový a jednodušší vzhled dialogů pro hodnocení aplikací v Obchodě Play. Vyhledávácí gigant pracuje na prostředí svého oficiálního repozitáře prakticky neustále – mění rozložení a vzhled prvků, design dialogových oken a snaží nabídnout se o co možná nejlepší uživatelskou zkušenost.

Dalším elementem, u kterého Google testuje nové rozvržení, je hodnocení a přidávání komentářů k nainstalovaným aplikacím. Stávající dialogové okna tak dost možná v dohledné době nahradí stránka s formulářem. Lepší představu si můžete udělat z následujících obrázků, porovnávajících aktuální a testovanou verzi.

V podstatě to vypadá, že se Google hodlá zbavit vyskakujícího okna pro zadání hodnocení, které v loňském roce prošlo vizuální změnou. Ve formuláři také zmizelo políčko pro zadání titulku, takže kromě hodnocení hvězdičkami je zde jen jeden element pro zadávání textu. Nová obrazovka působí čistším dojmem a lépe ladí s aktuálními designovými trendy, které diktuje vyhledávací gigant v rámci svého mobilního operačního systému Android. Nové řešení také přinese klid uživatelům, kteří při psaní dlouhé recenze omylem klepli mimo dialogové okno, když se snažili odeslat svůj komentář, čímž o veškerý napsaný text přišli.

Nový způsob odeslání hodnocení v Obchodě Play Nový způsob odeslání hodnocení v Obchodě Play

Nový systém hodnocení zatím jen pro vybrané

Google zatím testuje inovované rozložení hodnocení jen na úzkém vzorku uživatelů, takže zatím nemáme představu o tom, zdali se nový design objeví v dohledné době, nebo jestli nakonec neskončí v propadlišti dějin.

Dovolíme si závěrem malou odbočku: drobný redesign dialogu pro zadávání hodnocení je jistě milým krokem, nicméně oficiální repozitář by potřeboval řadu jiných funkcí – hodilo by se podrobnější vyhledávání a řazení podle kritérií (dle průměrného hodnocení, podporované verze systému apod.). Je totiž poněkud zvláštní, že jednička v oboru vyhledávání poskytuje v Obchodě Play, kde je k dispozici několik milionů položek, jen relativně primitivní hledání na základě názvů aplikací a klíčových slov. V systému hodnocení by například nebylo marné zobrazení průměrného údaje pro poslední verzi, neboť mnohé aplikace mají vysokou známku jen díky oblibě v minulosti.

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)