Karty Google Now se mění: Nahradí je více personalizovaný „Feed“

Google Feed

Strojové učení se skloňuje stále více a více, Google je jeden z tahounů. Mnoho jejich služeb a produktů už obsahuje strojové učení. Nyní se dostává na Feed, což je v podstatě přejmenovaný a vylepšený Google Now.

Feed je chytré personalizované vyhledávání s kartami

Google tuto novou funkci představil již v prosinci, kdy ji v podstatě přirovnával k Facebooku, ale bez přátel. Nebudou se totiž zobrazovat informace od vašich přátel, ale čistě informace vázané k vám. Google o vás ví hodně, nyní všechny tyto informace využije na Feed. Ve Feedu najdete doporučení na články, videa, sportovní výsledky, informace o filmech, seriálech, zkrátka o všem, co by se mohlo hodit a o co se zrovna zajímáte.

Například když vás zajímá Game of Thrones, kliknete ve vyhledávání na tlačítko “follow” a ve feedu se vám začnou objevovat informace o tomto seriálu. Google ale zároveň říká, že to bude mnohem více, než rss čtečka pro články. Například podle historie hledání může doporučovat obsah, který je staršího data, má ale blízko k uživatelům zájmům. Obsah se bude neustále přizpůsobovat uživatelovým aktivitám.

Google Now se přesouvá

Změna v Google Now je u toho, že informace o počasí apod. se již nebudou zobrazovat přímo pod lištou vyhledávání, ale v samostatné záložce. Je ale jasné, že dříve či později Google Now skončí úplně, protože na tyto věci má společnost svého Google asistenta.

Nová funkce je již dostupná v USA, během následujících týdnů by se měla objevit v dalších zemích. Prozatím nevíme, kdy bude Feed dostupný v Česku. My jen doufáme, že bude fungovat lépe, než zprávy v Google Now. Doporučováni článků v Česku totiž není ideální a nefunguje tak dobře, jako například v USA.

Používáte Google Now ke čtení zpráv? Těšíte se na Feed?

Zdroj: blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)