Google začne výrazně upozorňovat na nezabezpečené stránky

google chrome 68

Od července začne Google Chrome označovat HTTP na webu jako nezabezpečené stránky. Společnost to oznámila na svém oficiálním blogu, který se zaměřuje na bezpečnost. Přesněji se novinka objeví v prohlížeči Chrome 68.

Google bude upozorňovat na nezabezpečené stránky

Momentálně Chrome zobrazuje ve vyhledávací liště zelenou ikonku pro zabezpečené servery s HTTPS. Brzy se ale začne zobrazovat i upozornění pro ty stránky, které nejsou zabezpečené. Google se tímto krokem pokusí o to, aby byl internet více zabezpečený.

chrome 68 nezabezpecene stranky

Když se objevilo HTTPS, tak bylo poměrně mnoho webových stránek, které rovnou nepřešly na nový protokol. A to hlavně kvůli tomu důvodu, že přechod nebyl zrovna levný a nebyl žádný tlak od jiných společností. To ale Google postupně začal měnit, a s tím se o objevuje více a více webů s HTTPS. Momentálně Google prozradil, že 68 procent provozu v Chrome už je chráněno prostřednictvím protokolu HTTPS.

Výše můžete vidět, jak se budou v Chrome 68 označovat nezabezpečené stránky. Nepůjde o nic výrazného s červenou barvou, ale v podstatě o nápis, který bude říkat, že nejsou stránky nezabezpečené.

Google Chrome: Fast & Secure
Google Chrome: Fast & Secure

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)