Google Mapy přidá netradiční funkci: Lidé budou moct recenzovat jídla

google mapy recenzovat jidla

Google Mapy se neustále rozšiřují o nové funkce, někdy už jsou ale novinky hodně divné a na první pohled se vůbec nehodí do map. Jedna z takových se zrovna chystá a brzy by se měla objevit. Zanedlouho budou moct uživatelé recenzovat jídla v jednotlivých restauracích přímo z aplikace Google Map.

Google nabídne v mapách funkci, kde se budou dát recenzovat jídla

Po poslední aktualizaci Google Map, objevili lidé z Android Police v kódu aplikace zajímavou novinku. Podobně jako nyní můžeme recenzovat podniky, tak brzy přibude i možnost recenzovat jednotlivá jídla v těchto podnicích.

obraz-v-obraze-google-mapy-android-oreo

Poprvé se zmínky o recenzování jídel objevily v kódu již v lednu, ale až poslední aktualizace přinesla nové části kódu, které ukazují na to, že funkce bude mnohem větší, než se původně předpokládalo. Častokrát Google Mapy posílají notifikaci o tom, abyste ohodnotili místo, kde jste zrovna byli.

Brzy vás může aplikace v notifikaci požádat o hodnocení jednotlivých pokrmů. Systém má zohledňovat několik faktorů. Mezi nimi cenu, množství jídla a také kvalitu. Jednoduše se vás pak zeptá, jestli jídlo doporučujete, nebo ne. A samozřejmě se budou podporovat fotky jídel.

Dokonce se spekuluje, že jde jen o malou část mnohem většího plánu, kdy by mohl Google umožnit uživatelům hodnotit jakýkoliv produkt či službu, kterou podniky nabízí.

Google Maps
Google Maps

Jde podle vás o užitečnou funkci, nebo recenzování jídel nevyužijete?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)