Google Fotky končí s podporou pro starší zařízení

google fotky podpora starsi zarizeni

Nová verze Google Fotky nepřidává mnoho funkcí, změny se udály hlavně pod kapotou, kdy se v kódu objevilo několik náznaků novinek. Hlavně se ale ukončila podpora pro starší zařízení, nyní je poslední podporovanou verzí Android 4.4 Kitkat.

Google Fotky nově podporují Android 4.4 Kitkat a novější

Nejnovější aktualizace aplikace Google Fotky zvyšuje minimální požadovanou úroveň rozhraní API na 19. Ta se nachází v Androidu 4.4 a vyšším. Kvůli nižší úrovni API u starších verzí systému, se již nebudou Fotky podporovat. Nejedná se o nějaké velké překvapení, v blízké budoucnosti pravděpodobně budeme vídat více aplikací, které budou tohle následovat. V posledním měření podílů systému Android, se ukazuje, že například Jelly Bean (Android 4.1 až 4.3) najdeme pouze na pěti procentech zařízení.

Konec podpory neznamená, že vám po aktualizace najednou přestane aplikace fungovat. Ještě určitou dobu pojedou bez problémů, momentálně ale již nebudou přicházet aktualizace.

Google Photos 3.0

Pokud jde o novinky, tak se v kódu aplikace objevila zmínka o možnosti rychle „schovat“ fotografie, na kterých jsou mazlíčci. Pravděpodobně se bude jednat o filtr, který si budete moct zakliknout. Dále se objevila zmínka o sdílení fotek z Google Drive, kdy by Google Fotky měly nabízet rychlé automatické sdílení z online disku.

Poslední chystanou novinkou je možnost označit fotky jako oblíbené. O této funkci se poprvé mluvilo již v říjnu minulého roku, od té doby byl ale klid. A to až do verze 3.14. To může znamenat, že se tato funkce blíží vydání. Aktualizace Google Fotky 3.14 už je dostupná na Google Play.

Google Photos
Google Photos

Používáte ještě nějaké starší zařízení, které má systém než Android 4.4 Kitkat?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)