Google Disk umožní blokování uživatelů. Jak a proč vlastně?

Google Disk blokování uživatelů

Jednou z největších výhod kancelářských nástrojů od Google je nepochybně komplexní vzájemného propojení a také snadná možnost sdílení obsahu s ostatními uživateli. Platí to především o úložišti dokumentů a jiných souborů jménem Disk (Drive). Sdílení je v této webové či mobilní aplikaci ovšem tak jednoduché, až je to někdy nevhodné. Poskytnutí přístupu ke konkrétnímu souboru, dokumentu nebo celé složce může být někde oboustranně nežádoucí. V rámci práce na lepších ovládacích prvcích nejen pro administrátory Google zavádí v tomto prostředí blokování uživatelů.

Google Drive
Google Drive

Jestli se ptáte, k čemu je dobré, existují hned dva důvody. Zablokování uživatele, což půjde (v ČR se nám zatím funkce neobjevila) provést přímo z detailu souboru nebo složky, v prvé řadě znemožní danému člověku přístup k vybranému obsahu. Můžete tak zajistit, že daná osoba nebude mít za žádnou cenu k souborům přístup. Ještě zajímavější je ale tato novinka pro opačný problém – když někdo něco hodlá sdílet s vámi a dělá to až moc často.

Blokování uživatelů pomůže i jako nástroj v boji proti otravným SPAMerům. Když vybraného člověka zařadíte na seznam nežádoucích osob, přestanou vám od něj chodit pozvánky, nebude vám dělat nepořádek ve složce Sdíleno se mnou a současně zmizí všechno, co s vámi kdy sdílel. Funkce bude podle všeho dostupná nejen v placené verzi balíku Workspace, ale i běžným uživatelům s Google účtem.

Jak běžně nakládáte s podobnými SPAMery?

Zdroj: GSMArena

Marek Houser
O Autorovi - Marek Houser

Fanoušek technologií už od chvíle, kdy jako malý kluk zadával příkazy Lemíkům na "dvaosmšestce". V kapse stále nosí starý a podle všeho nezničitelný OnePlus2, ale… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)