Google „Chat“ má změnit komunikaci na Androidu. Vývoj Allo pozastaven

chat zpravy rcs chatovaci kecalek google

Situace s chatovacími kecálky Google je v posledních letech k pláči. Každé dva roky se dočkáme nové služby či aplikace na posílání zpráv a ve výsledku je obrovský zmatek s tím, co vlastně používat a lidé jsou roztříštění. A pokud jste si mysleli, že Google Allo bude do budoucna ta jediná chatovací aplikace, tak vás musíme zklamat. Vývoj tohoto nadějného kecálka se pozastavuje a místo toho se Google zaměří na „Chat“, což je posílání zpráv přes protokol RCS, využít se k tomu má aplikace Zprávy pro Android.

Vyřeší Chat problémy se zprávami na Androidu?

A jaký je důvod, že se pozastavuje vývoj Google Allo? Zkráceně jde o to, že jej používalo méně lidí, než si Google představoval. To je opravdu nečekané, obzvlášť když samotný Google nabízí ještě X alternativ k chatování.

Společnost však v poslední době hodně investovala do nasazení RCS u operátorů a díky tomu, že aplikace Zprávy pro Android jsou úspěšné (mají více než 100 milionů stažení v Google Play), tak se Google rozhodl, že je nejlepší věc, když se soustředí na tuto aplikaci a posílání zpráv přes protokol RCS, nazývat se to má „Chat“.

android zpravy pro web

Alespoň tak nepůjde o další aplikaci, ale využije se jedna, která už je rozšířena. Pozor také na záměnu s Hangouts Chat, to je úplně jiná aplikace a s „Chat“ nemá nic společného. RCS poskytuje hlasové služby, instant messaging, chat, sdílení videa i přenos souborů mezi libovolnými zařízeními v jakékoliv síti. Cílem je, aby ji podporoval každý operátor i telefon.

Server The Verge, který s touto novinkou přišel, zároveň prozradil, že nejde o konec Google Allo, jde akorát o pauzu, kvůli tomu, že vývojáři Allo nyní pracují na změnách pro Zprávy Android. V budoucnu by se ale měli vrátit k práci na Allo. Pravděpodobně ale budou aktualizace fungovat stejně jako u jiných chatovacích aplikací jako Hangouts. Takže ji nechá Google fungovat, ale žádné velké novinky přicházet nebudou. Je to smutný příběh o tom, že gigant jako je Google nedokázal po tolika letech vytvořit chatovací platformu, která vy dokázala konkurovat Facebooku s WhatsApp, Messenger nebo Applu s iMessage.

Google Allo

Více o plánech Google na budoucnost jejich chatování, se snad dočkáme již za pár týdnů na konferenci Google I/O 2018.

Google Messages
Google Messages

Myslíte si, že Google konečně prorazí se zprávami přes RCS?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)