Google okopíroval bubliny z Facebooku. Objeví se při volání

google bubliny

Chatovací bubliny si vybavíme hlavně ve spojení s Facebook Messengerem, kde jsou zapnuté při prvním spuštění. Pokud je používáte, tak se vám bude líbit novinka, kterou chystá Google do své aplikace Telefon. Jakmile s někým budete volat, tak se bude dát hovor přehodit do bubliny a následně normálně pracovat s telefonem, ale zároveň rychle mít po ruce ovládání hovoru.

Bubliny se objevují v aplikaci Google Telefon v17

Poslední verze aplikace Google Telefon přinesla zajímavou novinku v podobě bubliny při volání. Jak tato novinka funguje, můžete vidět na GIF obrázku níže. Bublinu můžete přesouvat libovolně po obrazovce telefonu. Po kliknutí na ikonku kontaktu se objeví základní tlačítka pro ovládání hovoru.

bubliny google telefon

A to možnost vrátit se zpátky na klasickou obrazovku, ztišit hovor, ztišit mikrofon a případně jej ukončit. Hovor půjde ukončit také tím, že bublinu přesunete do pravého dolního rohu. Rozhodně se jedná o užitečnou funkci. Aktivuje se tak, že při hovoru zmáčknete Home tlačítko. Aktualizace aplikace Google Telefon se postupně uvolňuje, a to na podporovaná zařízení, což jsou telefony Pixel, Nexus a Android One.

Phone by Google
Phone by Google

Líbí se vám tato funkce? Uvítali byste ji přímo v systému Android?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)