TOPlist

Na Google Play je stále více odpadu. Takhle s ním Google bojuje

google bojuje

Google zveřejnil podrobnosti o tom, jak chrání uživatele Android zařízení před nežádoucími aplikacemi. Zároveň se prozradilo, jak Google bojuje s nekalými aplikacemi. V minulém roce vymazal více než 700 000 aplikací, které porušily zásady Google Play. To je o 70 % více než v roce 2016. 

Google bojuje ve velkém s aplikacemi, které porušují zásady 

Z odstraněných aplikací byla více než třetina oddělána z důvodu, že se snažily napodobovat již známé aplikace. Ostatní aplikace byly vymazány například kvůli tomu, že zobrazovaly pornografii, extrémní násilí nebo nezákonné aktivity. Odstraňovány také byly aplikace, které obsahovaly malware a zabývaly se phishingovými aktivitami. Kromě mazání aplikací, se také blokovali vývojáři, kteří tyto aplikace tvoří. Jen v minulém roce jich Google zablokoval více než 100 tisíc.

Android Oreo má nyní další ochranný prvek

Zajímavá informace je také u toho, že 99 procent aplikací s nevhodným obsahem, bylo zamítnuto ještě dříve, než by si je mohl někdo instalovat. Důvodem má být implementace strojového učení a nových technik k odhalování obsahu aplikací. 

Šance na získání škodlivého softwaru je 10x nižší, pokud ji instalujete z Google Play, než pokud využíváte manuální stažení a instalaci APK souboru z externích stránek. Google ale připouští, že některé aplikace dokážou překonat obranu a dostanou se mezi uživatele.

Instalujete aplikace i mimo Google Play? 

Zdroj: androidaurhority.com 

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)