TOPlist

Google oznámil nové bezpečnostní prvky v Android Oreo

bezpecnostni prvky

Google oznámil několik novinek pro svou poslední verzi Androidu. Jde hlavně o bezpečnostní prvky. Některé už jsou v telefonech s Android 8 Oreo dostupné, další se objeví v následujících měsících.

Android 8 Oreo dostává nové bezpečnostní prvky

Některé novinky již byly do systému implementovány, jako například lepší zabezpečení při instalací aplikací či odstranění síťových protokolů, které už nejsou bezpečné. Další se objeví během roku 2018. Google jich jmenoval hned několik.

Android-bezpecnostni-prvky

A to třeba rozšíření podpory zabezpečení hardwaru. Přidá se tzv. Verified Boot což je speciální bezpečnostní funkce, která zabrání softwaru, aby nějakým způsobem mohl poškodit hardware telefonu. Dále by se měla výrobcům ulehčit aktualizace bezpečnostních prvků. Mezi další novinky patří speciální vrstva, která nabídne výrobcům větší flexibilitu při tom, pokud je zařízení zamknuté, odemknuté či nezabezpečené. Kompletní seznam bezpečnostních novinek můžete nalézt na stránkách Googlu.

Jste spokojeni se zabezpečením operačního systému Android?

Zdroj: phonerena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)