Google opět objevil bezpečnostní chyby v prohlížeči Microsoft Edge

microsoft edge bezpecnost

Bezpečnostní tým Project Zero, který patří pod Google, má na práci hledat bezpečnostní problémy a mezery v produktech a službách třetích stran. A jde jím to poměrně dobře, o čemž už se mohl Microsoft několikrát přesvědčit. Dnes opět uveřejnili bezpečnostní problém „střední úrovně“ v prohlížeči Microsoft Edge. Ten byl poprvé zaznamenán v listopadu.

Prohlížeč Microsoft Edge není tak bezpečný, ukazuje Google

Podrobnosti tohoto nového problému jsou hodně technické, můžete si je přečíst v angličtině ZDE. Ve zkratce je ale problém s tím, jak prohlížeč Edge zpracovává kód. Díky této chybě může hacker obejít bezpečnostní prvky prohlížeče a umístit škodlivý kód do paměti cílového počítače.

Microsoft edge

Problém se v prohlížeči nachází stále. Google Project Zero má nastavenou takovou politiku, že poskytne společnostem, u kterých se objevil bezpečnostní problém, celkem 90 dnů na opravu. Pokud během tří měsíců společnost problém neopraví, tak jej Google zveřejní veřejně, čímž vyzvou společnost k rychlejší opravě. U Microsoftu to není poprvé, Google v minulosti odhalil bezpečnostní problémy u Windows či právě Edge prohlížeči. V říjnu 2017 se tak stalo naposledy, tehdy Microsoft odpověděl tím, že pro změnu našel bezpečnostní chybu v Chrome prohlížeči. Uvidíme, jestli se tomu stane i nyní. Každopádně z těchto „šarvátek“ mezi IT giganty těží rozhodně uživatel.

Microsoft Edge: AI browser
Microsoft Edge: AI browser

Používáte prohlížeč Microsoft Edge?

Zdroj: engadget.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)