TOPlist

GMail 6.0: vylepšené formátování textu a rychlé odpovědi na pozvánky

gmail_60_ico

Vychází nová verze mobilní aplikace Gmail a Google tentokrát publikoval na svém blogu článek o tom, jaké zásadní novinky přináší. Hlavní novinky jsou dvě: podpora formátování RTF (Rich Text Format) ve zprávách a rychlejší odpovídání na pozvánky (RSVP; répondez s’il vous plaît; „odpovězte prosím“) bez nutnosti otevírání samostatné kalendářové aplikace.

Důvodem zavádění těchto funkcí je skutečnost, že více než dvě třetiny všech uživatelů Gmailu přistupuje k e-mailové schránce ze svého telefonu, takže funkční mobilní aplikace je mnohem důležitější než kdy jindy.

Formátování RTF

Po aktualizaci uvidíte v aplikaci při psaní e-mailů nový panel nástrojů. Najdete v něm možnosti formátování písma, jako je tučný text, kurzíva, podtržení, barva písma či podbarvení textu. Nové možnosti jistě oceníte pro zvýraznění důležitých informací v textu.

Na obrázku výše můžete vidět nový panel nástrojů pro formátování textu, který je situován těsně nad klávesnicí.

Rychlé odpovědi na pozvánky z mobilní aplikace

Druhou velkou změnou je způsob, jak mobilní Gmail pracuje s pozvánkami kalendáře. Obdržíte-li elektronickou poštou pozvánku z Kalendáře Google nebo Exchange, budete mít možnost na ni reagovat jedním klepnutím přímo z Gmailu.

Rychlé odpovědi na pozvánky z mobilní aplikace Rychlé odpovědi na pozvánky z mobilní aplikace

Jak vidíte na obrázku, v okně se zprávou se zobrazí dialog s možnostmi „Ano,“ „Možná,“ a „Ne,“ jakož i náhled vašeho kalendáře.

Jak získat Gmail 6.0?

Aktualizace již byla uvolněna v rámci tradiční „aktualizační středy,“ takže byste se jí měli dočkat v dohledné době. Jestliže se vám čekat nechce, můžete si stáhnout instalační balíček z alternativního zdroje. V takovém případě je ale nutné v systémovém nastavení povolit instalaci z neznámých zdrojů. Balíček je podepsaný Googlem a měl by tedy být bezpečný. Přesto upozorňujeme, že instalace z alternativního zdroje je na vaše vlastní riziko.

Gmail
Gmail

Zdroje: Android Police, Official Gmail Blog, Droid Life, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)