7 tipů jak se zlepšit ve hře Geometry Dash

Geometry Dash

Geometry Dash je velmi frustrující hra, i přesto se ale už několik let drží na Google Play mezi nejhranějšími hrami vůbec. Má totiž velmi chytře vymyšlený herní design, který dokáže u hry udržet stále miliony hráčů. Pojďme se podívat na několik tipů, které vám můžou pomoci dostat se v této hře dále.

Geometry Dash
Geometry Dash
Geometry Dash Meltdown
Geometry Dash Meltdown
Geometry Dash World
Geometry Dash World

Cílem hry je dostat svou postavičku/ikonu do konce každé úrovně. A to „jednoduchým skákáním“ přes překážky. Jedná se o mix her, jako je The Impossible Game a Flappy Bird, takže už jen podle toho je jasné, že dojít na konec není nic lehkého. Na dokončení úrovně je ale naštěstí neomezené množství pokusů, takže je to “jen” o trpělivosti, dobrém postřehu a tréninku. Pokud uděláte chybu, vracíte se na začátek úrovně. S našimi tipy se ale třeba dostanete dále. Většina tipů se dá uplatnit ve všech dílech Geomatry Dash.

1) S hudbou nebo bez hudby?

Hudba má v Geometry Dash velmi důležitou úlohu, většinou je totiž tvořena tak, aby vycházela na skoky. Což je pro někoho výhoda, protože to může brát jako pomůcku. Existují ale i lidé, které hudba rozptyluje a jejím vypnutím se na samotné skákání dokážou lépe soustředit. Zkuste si, jestli nepatříte mezi ně.

Geometry Dash Meltdown

2) Používejte tréninkový mód

Tento mód tam není jen na okrasu. Vědět, co vás dále čeká, se hodí. Díky checkpointům se v něm dá natrénovat také určitá část úrovně, která vám dělá problémy. Trénink dělá mistra a je rozhodně lepší načíst si část úrovně v tréninkovém módu, než neustále zkoušet štěstí v normálním módu a doufat, že se to povede. Navíc čím méně pokusů v normálním režimu budete mít, tím větší skóre budete mít.

3) Pokud se vám nedaří, vypněte hru

Geometry Dash je jedna z těch her, u které se dá velmi jednoduše ztratit trpělivost. Když už jste naštvaní, tak šance na dokončení úrovně klesají. Takže pokud cítíte, že ve vás „bublá hněv“, je lepší hru odložit a jít dělat něco jiného. Uvidíte, že pokud jste v klidu, máte mnohem vyšší šanci dokončit úrovně.

Geometry Dash World!

Geometry Dash World!

4) Dávejte pozor při nových mechanikách

Jak postupně budete postupovat do nových úrovní, budou se otevírat nové mechaniky, které vám trochu zamíchají hratelnost. Pokaždé, když se objeví nová mechanika, hra vám velmi jasně vysvětlí, co musíte udělat, a co dělá. Pokud si nejste zcela jistí, můžete jít do nastavení hry, kde naleznete položku “How to Play”, zde vám hra vysvětlí všechno potřebné.

5) Pokud se vám nedaří, změňte úroveň

Jakmile dokončíte v kampani určité světy, otevřou se vám online úrovně. V těchto hrajete levely, které vytvořili samotní hráči pomocí editoru. A jak můžeme znát z ostatních her, komunita dokáže vytvořit velmi často lepší úrovně, než samotní vývojáři. Zde tomu není jinak, narazíte na levely, které jsou doslova šílené a nesplnitelné, ale také existují volnější úrovně pro relax.

Geometry Dash World

6) Vylepšete si reflexy cvičením

K hraní Geometry Dash jsou potřeba velmi dobré reflexy, ty si můžete vylepšit tak, že se dostanete na čerstvý vzduch, zajdete si běhat, zacvičíte se apod. Reflex je totiž jednoduše řečeno svalová reakce, a tím, že trénujete svaly, trénujete si i reflexy, takže díky tomu můžete dosáhnout ve hře lepších výsledků.

7) Pozor na cheaty

Geometry Dash je jedna z těch her, které přímo vybízejí k tomu podvádět. Není proto divu, že existujte mnoho aplikací třetích stran, které vám ulehčí hraní. Rozhodně ale nedoporučujeme jejich používaní. Zkazíte si tím zážitek ze hry, ale hlavní důvod je ten, že si nevědomky do telefonu můžete nainstalovat nějaký malware, který pak může získat například vaše přihlašovací údaje k sociálním sítím a emailu.

Hrajete Geometry Dash? Máte nějaké jiné tipy nebo triky?

Zdroje: gdforum.net, gazettereview.com, imore.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)