Garmin představil hybridní chytré hodinky a další nositelnou elektroniku

garmin nositelna elektronika chytre hodinky naramek

Nášup novinek z veletrhu IFA pokračuje, tentokrát tu máme Garmin a jejich nositelnou elektroniku. Nejvíce nás zaujal model vívomove HR, který kombinuje analogové hodinky s dotykovým displejem. Pojďme na v krátkosti na všechny tři novinky podívat.

Garmin má analogové hodinky s dotykovým displejem

Řada hodinek vívomove již v minulosti experimentovala s možností analogových hodinek a jednoduchými funkcemi a displejem chytrých hodinek. S novou verzí vívomove HR se to ale posouvá na novou úroveň. Ve spodní části hodinek je totiž malý dotykový displej, se kterým tak přichází nové funkce. Zajímavostí je, že při aktivaci displeje se posunou analogové ručičky nahoru, aby tak nezavazely při ovládání displeje.

Garmin vívomove HR: Fashionably Fit Is Just a Tap Away

Garmin vívomove HR: Fashionably Fit Is Just a Tap Away

Přímo na hodinkách budete moct sledovat notifikace, včetně mailů, sms, volání atd. Po propojení s telefonem se přes ně bude dát navíc ovládat hudba. Nechybí ani sportovní funkce, ať už je to měření kroků, schodů, spánku nebo srdečního tepu. Zároveň jsou i voděodolné (5 ATM).

Dostupnost v Česku je prozatím neznámá, nicméně na stránkách společnosti Garmin se již objevila cena. Verze Sport se silikonovým řemínkem bude stát 5 399 Kč. Pak bude ale existovat i prémiovější verze s koženým řemínkem a celokovovým tělem za 7 990 Kč.

Garmin oznámil i konkurenci pro TOP chytré hodinky

Dále Garmin představil nové chytré hodinky vívoactive 3, se kterými se snaží jíž proti prémiovým konkurenčním modelům, ať už je to Apple Watch, Samsung Gear S3 nebo TOP hodinky s Android Wear.

Nechybí voděodolnost, měření srdečního tepu, nebo GPS. Displej hodinek má funkci always-on, takže například čas uvidíte stále, i když zrovna nebudou aktivní. Hodinky mají svůj vlastní systém, na kterých jdou zobrazit notifikace z telefonu, nechybí ani podpora různých aplikací jako je třeba Uber, SmartThings apod. Ty se budou dát stahovat z Connect IQ obchodu.

Garmin vívoactive 3: The Smartwatch That Lets You Pay and Play

Garmin vívoactive 3: The Smartwatch That Lets You Pay and Play

Garmin se samozřejmě zaměřuje na sport, k dispozici bude hodně profilů pro různé sportovní aktivity, od běhu přes kardio trénink až po plavání. Společnost nejvíce ukazuje novou funkci Garmin Pay, což je v podstatě možnost bezkontaktního placení jednoduchým přiložením hodinek, něco jako Android Pay. V Česku si však na tuto funkci musíme nějaký čas ještě počkat. Potěší i zajímavá výdrž na poměry chytrých hodinek, a to 7 dní. Cena pro Česko prozatím nebyla oznámena, nicméně v USA budou stát zhruba 299 dolarů, což je zhruba 6 500 Kč bez DPH.

Došlo i na chytrý náramek Garmin

Poslední představenou novinkou je náramek vívosport, který má barevný always-on displej s názvem Garmin Chroma. Dokonce mu nechybí ani GPS a možnost měření srdečního tepu. Zároveň je i vodotěsný, na jedno nabití by měl vydržet až 7 dní. Cena je v USA 199 dolarů, což je zhruba 4 500 Kč bez DPH. Může jít o zajímavou konkurenci k náramku od Samsungu, který rovněž představil na veletrhu IFA novinku Gearfit2 Pro.

Garmin vívosport: With Built-in GPS, Work Out When You Want, Where You Want

Garmin vívosport: With Built-in GPS, Work Out When You Want, Where You Want

Který nový produkt od Garminu se vám nejvíce líbí?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)