TOPlist

Facebook vám pomůže najít práci díky nové službě Jobs

facebook jobs

Facebook konečně spustil novou službu Jobs i v Česku. Lidé dnes hledají práci prakticky už jen pomocí internetu. Facebook tímto reaguje na nové trendy na trhu práce. Nová služba usnadňuje nejen hledání práce, ale také její inzerování.

Hledejte práci pomocí Facebook Jobs

Facebook v dnešní době využívá na hledání zaměstnanců více než 65 milionů komerčních subjektů. Služba Jobs je propojuje se soukromými uživateli. Není se čemu divit. Lidé ke hledání zaměstnání používají primárně svůj mobilní telefon. Facebook zaměřil pozornost na vytvoření funkcí, které pomáhají navázat spojení se svým potenciálním zaměstnavatelem.

Nové funkce umožňují administrátorům komerčních stránek uveřejňovat inzeráty a volné pracování pozice. Díky tomu lze cíleně kontaktovat určitou skupinu lidí. Nabídky se zobrazují v rámci sociální sítě na několika místech. Mezi ně patří i speciální panel Pracovní místa. Na stránkách firem je rovněž nová sekce Pracovní místa (Jobs). K další komunikaci slouží Messenger.

 

Z pohledu inzerenta to vypadá následovně. Jako správce stránek vytvoříte příspěvek, ke kterému zadáte název pozice, druh pracovního poměru, náplň práce, plat a další informace. Nabídka práce se následně zobrazí mezi příspěvky dané stránky. Ty se pak šíří po celém Facebooku stejně jako ostatní příspěvky. Platnost příspěvku je 30 dní a poté je správce upozorněn na možnost inzerát prodloužit. Pokud už inzerát není aktuální, stačí klepnout na tlačítko Označit jako ukončené.

Jako uchazeč narazíte na pracovní nabídku například u příspěvků, v panelu Pracovní nabídky, ale také třeba ve vyhledávači Facebooku. V případě zájmu klepnete na tlačítko Přihlásit. Automaticky se vám vyplní přihláška, na základě informací z vašeho profilu. To usnadní vyplňování více nabídek. Poté lze informace upravit. Po odeslání se otevře Messenger pro další komunikaci. Při každém kroku vidíte, co s kým sdílíte. Odesílání žádostí je vůči ostatním uživatelům zcela anonymní.

Zkoušíte podobné moderní způsoby hledání práce?

Zdroj: TZ

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)