Facebook a Messenger příběhy se sjednocují. Budou je lidé více používat?

pribehy facebook messenger

Společnost Facebook má v podstatě čtyři odlišné „příběhy“ ve svých aplikacích. Příběhy neboli Stories zažili úspěch nejprve na Snapchatu. Později se začaly objevovat v aplikacích Facebooku jako je Instagram, WhatsApp, Messenger nebo právě Facebook. U posledních dvou platforem se ale moc nepoužívá, i proto se nyní sjednocují do jedné.

Příběhy se budou zobrazovat na Facebooku i v Messengeru

V příbězích se zobrazuje posledních 24 hodin, poté se nahraná videa či fotografie smažou. Při zveřejnění se dá vybrat, jestli bude příběh viditelný všem, vašim přátelům a nově také, jestli si jej budou moct zobrazit lidé z Facebooku či Messengeru. Nastavení zobrazení ale jde ještě více do hloubky, nastavit se dá seznam přátel, kterým se váš příběh bude zobrazovat, anebo také skrýt určité osoby.

facebook messenger pribehy

Tyto novinky mají za účel přitáhnout nové uživatele k tomu, aby více využívali příběhy. A to z toho důvodu, že oproti jiným aplikacím jako je Instagram nebo Snapchat, se Stories na Facebooku a Messengeru využívají minimálně. Jen měsíc zpátky začala společnost testovat nový nástroj, který umožní odeslání Stories z Instagramu na Facebook. Zkrátka jde vidět, že společnost z Menlo Park se Stories jen tak nechce vzdát a tlačí je na Facebook jak to jen jde.

Začnete po sjednocení více využívat příběhy na Facebooku a v Messengeru?

Zdroj: engadget.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)