TOPlist

Facebook blokuje reklamu stránek s falešnými zprávami

Facebook blokuje reklamu a veškerou placenou inzerci pochybných stránek.

Facebook se rozhodl bojovat proti falešným zprávám. Nyní, jestliže zjistí, že stránka opakovaně i přes výzvu dále šíří falešný obsah, začne to řešit jinak. Facebook blokuje reklamu a veškerou placenou inzerci těchto pochybných stránek.

Facebook blokuje reklamu pochybných stránek

Společnost Facebook používá třetí strany k tomu, aby označovaly stránky, které šíří falešné zprávy. Stránky šířící tento obsah poté nebudou moci inzerovat nebo se jakkoliv propagovat. Společnost tak patrně reaguje na tlak některých vlád, aby podobnému šíření tzv. hoaxů aktivně bránila.

Stránky, které šíří falešné zprávy, nebudou moci se nadále jakkoliv propagovat, což znamená, že jejich čtenářská základna nebude růst. Tím pádem stránky ani nebudou nadále vydělávat díky Facebooku peníze.

facebook-blokuje-reklamu-hoax Hoax – ilustrační foto

Facebook k tomuto částečně i tlačí některé veřejné iniciativy sledující tyto pochybné stránky. Tyto iniciativy se také pokouší radit lidem, jak falešné zprávy na internetu rozpoznat. Podobnou snahu můžeme vidět napříč sociálními sítěmi. Ukazuje se, že falešné zprávy jsou dalším ze společenských problémů současného světa.

Jak byste postupovali proti pochybným stránkám vy?

Zdroj: theverge.com

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)