DARUMAgo!: Aplikace, která vám dá nejlepší tipy na výlet

DARUMAgo – náhleďák

Někteří z vás možná znají tu situaci, kdy vám přítelkyně/manželka řekne, že by si ráda udělala nějaký výlet. Ale kam? Vždyť v okolí jste už všechno určitě viděli a daleko se vám jezdit nechce. Nedávno jsme v Obchodě Play objevili aplikaci, která za těmito problémy udělá tlustou čáru. Navíc vám ukáže, že i ve vašem okolí jsou místa, o kterých jste možná ani netušili. Celým názvem se jmenuje „DARUMAgo! – CITY AUDIO GUIDES“ a samozřejmě pochází z českých končin.

Audioguide DARUMA go!

Audioguide DARUMA go!

DARUMAgo! dává sbohem výletům naslepo

Osobně jsem dříve podobně vzniklou situaci řešil často výletem naslepo. Prostě jsme sedli do auta a někam jeli. Však někam už dojedeme a někde se něco najde. Případně jsem koukal do map od Seznamu, zda v okolí nenajdu něco zajímavého. Tahle metoda ale často trvala déle než celý výlet, a tak nebyla moc efektivní.

DARUMAgo! je aplikací přímo pro takové lidi jako jsem já. Vyberete si město, v jehož okolí se hodláte pohybovat, a ať už se chystáte daleko nebo blízko, vždy najdete něco zajímavého. Aplikace vám nabídne rovných 90 měst, z nichž každé z nich tvoří samostatnou doplňkovou aplikaci. To šetří místo v telefonu, protože se nemusí stahovat celá databáze, ale jen konkrétní oblast. No a databáze pak není rozhodně malá, protože jak již celý název aplikace napověděl, součástí jsou i zvukové stopy, vztahující se ke konkrétním bodům zájmu.

DARUMAgo - titulní aplikace - výběr měst

Vraťme se ale na začátek, k výběru města. Zde nečekejte nic složitého, prostě si najdete konkrétní město a stáhnete jeho aplikaci. Poté je třeba ještě stáhnout databázi města. Ta je hezky rozdělena přímo na samotné město a na jeho blízké okolí. Pokud tedy chcete spíše někam mimo civilizaci, budete hledat v okolí. Pokud ale budete chtít například do muzea, zvolíte spíše město.

DARUMAgo! pak body zájmu seskupuje do několika kategorií, jako například Tipy, Zdraví, Sídla, Aktivity nebo třeba Příroda či Muzea. V případě databáze pro města, najdete i kategorii Ubytování, která nabídne seznam hotelů či ubytoven.

DARUMAgo - kategorie bodů zájmu

Po otevření jednotlivých kategorií již vidíte jednotlivé seznamy bodů zájmu. Po jejich rozkliknutí vidíte popis lokality, případně kontakty a otevírací dobu. Pokud zde tapnete na ikonku repráčku, dostanete se ke zvukové stopě, která vám jednoduše popíše danou lokaci či její historii. Stejný komentář naleznete i na ikonce hned vedle, tam je ale v textové podobě. V kartě s konkrétní lokací můžete listovat ve fotografiích a po tapnutí na ikonku špendlíku ve spodní části obrazovky budete přeneseni do navigace, která vás na místo zavede.

Aplikace DARUMAgo! je velice jednoduchá a brzy se v ní dokáže zorientovat každý laik. Za co musíme aplikaci pochválit, je její grafické provedení. Je jednoduché a přitom působivé. Hned z úvodní stránky se dozvíte, kolik záznamů vybrané město či okolí obsahuje, což může být rozhodující pro celodenní výlety. Navíc titulní aplikace řadí seznam měst podle vzdálenosti od vás, nikoli podle abecedy. Je tedy snadné hledat místo v bližším okolí. Pokud tedy rádi objevujete nová místa, rozhodně vám tuto aplikaci doporučujeme.

DARUMAgo! – city audio guides
DARUMAgo! – city audio guides
Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)