Rychlý tip: Nový Colombo prohlížeč nevyžaduje jediné oprávnění

colombo prohlížeč oprávnění

Další z řady minimalistických prohlížečů, který se do Google Play dostal teprve včera, se kromě malé velikosti může pochlubit i další předností. Pro jeho fungování totiž nepotřebujete jediné oprávnění. Jak se vám Colombo zamlouvá?

Prohlížeč Colombo nevyžaduje ke svému fungování žádná oprávnění

Ošíváte se nad dlouhými seznamy udělených oprávnění při čerstvě stažené aplikaci a vlastní správu jste u Androidu 6 vítali se spásným brekem? Malý a jednoduchý prohlížeč Colombo by vám mohl kápnout do noty. Novinka se v Google Play ještě ani nestačila ohřát a už vzbudila naši pozornost. K jeho plnohodnotnému používání nebude potřeba udělit ani jedno ze dvou oprávnění.

Nižší Android čekají dvě oprávnění, jsou však ospravedlnitelná

Ačkoli naleznete v aplikaci defaultně vypnutá dvě povolení týkající se lokace a přístupu k úložišti kvůli možnosti stahování, oprávnění můžete v klidu ignorovat – Colombo je totiž vůbec nepotřebuje. Jak sami vývojáři vysvětlují v aplikaci, pokud nechcete stahovat soubory a nechcete informace spojené s určitou lokalitou, oprávnění nejsou ke správnému chodu vůbec potřeba.

Na nižším Androidu, jehož nástavba nepodporuje manipulaci s oprávněním jako Android 6, se však povolení o přístupu k lokaci (GPS musí být v danou chvíli aktivní, aby se oprávnění uplatnilo) a přístup k úložišti v případě stahovaného souboru týkat bude. To ale nemůžeme mít Colombu za zlé. Kromě toho nabídne malý prohlížeč jen velmi okleštěné funkce, které však mohou spoustě uživatelům vyhovovat. Jednoduchý inkognito mód a netradiční práce se záložkami je asi vše, co v aplikaci najdete. Jedná se ale o novinku čerstvě vytaženou z vývojářské pece a dalších funkcí se dočkáme s následujícími aktualizacemi.

Colombo Browser [OLD]
Colombo Browser [OLD]

Další rychlé tipy na zajímavé aplikace

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)