TOPlist

Chrome 64 přináší blokování rušivých reklam a další novinky

chrome 64 blokovani reklamy

První aktualizace pro Chrome v roce 2018 je venku. Nová verze Chrome 64 obsahuje dlouho očekávanou funkci, a to blokování rušivých reklam. Mezi další novinky patří změna barvy navigační lišty na bílou a nové API, které mohou vývojáři využívat.

Chrome 64 blokuje otravné reklamy. Funkci ale musíte zapnout

Určitě jste si při prohlížení různých webových stránek všimli reklam, které hlásí, že máte v počítači virus, nebo například že jste vyhráli milion korun. Takovéto reklamy jsou většinou ještě upravené tak, že když kliknete i třeba na křížek, tak vás přesměrují na další stránky s reklamou. S novou verzí Chrome 64 už byste tyto reklamy vidět neměli. Musíte ale proto něco udělat.

chrome 64 blokovani reklam

Z nějakého důvodu je tato funkce ve výchozím nastavení vypnutá. Ve verzích prohlížeče Dev a Canary, které běží momentálně na Chrome 65, už je tato funkce zapnutá automaticky. U Chrome 64 ji zapnete tak, že zkopírujete do adresního řádku příkaz: chrome://flags/#enable-framebusting-needs-sameorigin-or-usergesture a kliknete u vyznačené položky na „Enabled“. Po restartování prohlížeče už vám bude podobné reklamy Chrome blokovat.

Další novinkou této aktualizace je přepnutí navigační panelů do bílé barvy, podobně jak to už udělala u několika jiných aplikací po nástupu Android 8 Oreo. V neposlední řadě se dostalo na nová API pro vývojáře. Aktualizace na Chrome 64 se postupně uvolňuje, pokud nechcete čekat, můžete si ji stáhnout manuálně z APK Mirror.

Google Chrome
Google Chrome

Aktivovali jste si po nové aktualizaci blokování rušivých reklam?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)