Aplikace Instagram je plná haterů, tvrdí studie

Aplikace Instagram

Podle britské studie je to právě aplikace Instagram, na které nejvíce komentují tzv. hateři. Studie tvrdí, že tato sociální síť je nejvíce zamořená negativními komentáři a podepisuje se tak i nejvíce na duševním zdraví dospívajících.

Aplikace Instagram vylepšuje realitu

Zdaleka se nejedná o první studijní výzkum potvrzující negativní vliv na dospívající. Dříve publikovaná kanadská studie například přišla se závěrem, že jestliže trávíte na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter, Instagram, více než dvě hodiny denně, máte větší sklon k tomu, aby se u vás objevily sebevražedné myšlenky. Vše souvisí s nástupem puberty, kdy jsou dospívající více citliví na vnější kritiku. Aplikace Instagram nabízí spoustu filtrů, které lze aplikovat na fotografie a více-méně je i vylepšovat.

Aplikace Instagram 2

Instagram se tak podle vědců stal sociální sítí s největším negativním vlivem na mladé lidi. Celkem 7% dospívajících se přiznalo k tomu, že byli právě na Instagramu obtěžováni, což je o procento více, než těch, co se stali na Facebooku obětí kyberšikany. Zhruba 33% mladých se také obává, že si je bude někdo dobírat kvůli jejich zevnějšku. Z tohoto důvodu se 47% dospívajících raději idealizuje do podoby svých vzorů a vytváří tak o sobě záměrně pozitivní obraz.

Instagram
Instagram

Souhlasíte s podobnými studiemi?

Zdroj: slate.fr.

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)