TOPlist

Aplikace Google Duo v nové verzi 5.0 přináší kvalitnější video

aplikace-google-duo-v-nove-verzi-50_ico

Aplikace Google Duo se zatím nestala takovým hitem, jak by si vyhledávací gigant patrně přál. Dosavadní nepříliš velký úspěch možná zapůsobil na vývojáře jako motivace, aby na programu dále pracovali. Aplikace Google Duo v nové verzi 5.0 řeší několik chyb, zlepšuje uživatelské zkušenosti a především přináší kvalitnější video.

Jaké novinky přináší aplikace Google Duo v nové verzi 5.0?

Technický vedoucí projektu Google Duo Justin Uberti zveřejnil seznam posledních provedených změn („changelog“) na sociální síti Twitter. Podívejme se tedy na přehled slibovaných novinek:

  • Významné zlepšení kvality videa
  • Jednodušší proces registrace
  • Plynulé otáčení obrazu s ohledem na polohu zařízení
  • Opraven problém s nehrajícím zvukem
Aplikace Google Duo v nové verzi 5.0 slibuje kvalitnější video Aplikace Google Duo v nové verzi 5.0 slibuje kvalitnější video

Doufejme, že když vedoucí projektu označuje zlepšení kvality videa jako „významné“, půjde o skutečně viditelnou změnu. Uživatelské testy prý přinesly skvělé výsledky, takže snad je nač se těšit. Zjednodušení registračního procesu je také nesporným krokem vpřed, neboť stávající registrace byla zbytečně zdlouhavá. Uberti dále uvedl, že jeho tým nadále pracuje na řadě dalších vylepšení, zejména pak rozvoji a zlepšování algoritmů. Jde přitom spíše o dlouhodobé úkoly, jejichž uvedení do praxe bude ještě nějakou dobu trvat.

Kde stáhnout Google Duo 5.0?

Aplikace Google Duo v nové verzi 5.0 je tradičně distribuována jako OTA aktualizace v několika vlnách. Možná si na ní budete muset počkat několik hodin až dní.

Druhou (méně bezpečnou) možností je stažení instalačního balíčku z alternativního zdroje APKMirror. Soubor je velký 12 MB a lze ho instalovat na Android 4.1 a novější. V takovém případě je ovšem nutné mít v systémovém nastavení povolenou instalaci aplikací z neznámých zdrojů. Instalační soubor je podepsán Googlem a inovuje stávající aplikaci. Kryptografický podpis zaručuje, že je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním žádným způsobem manipulováno.

Používáte aplikaci Google Duo? Pokud ano, jak jste s ní spokojeni? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi pod článkem!

Google Meet
Google Meet

Zdroje: androidpolice.com, androidauthority.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)