Aplikace Events from Facebook se chystá na Android. Co bude umět?

events_from_facebook_ico

Největší sociální síť má ve svém portfoliu celou řadu aplikací – mimo jiné například pro správu skupin či komunikaci mezi uživateli. V dohledné době se dočkáme dalšího přírůstku v podobě programu Events from Facebook. Firma novinku oznámila s tím, že na Androidu se jí dočkáme „v dohledné době.“ Přesný termín však zatím nezazněl.

Aplikace se celým názvem oficiálně jmenuje Events from Facebook, a jak patrně správně tušíte, jejím hlavním úkolem bude správa událostí, které jste vytvořili na Facebooku či se jich hodláte zúčastnit. Když aplikaci otevřete poprvé, zobrazí se kalendář s přehledem již naplánovaných akcí. V něm snadno zjistíte, které termíny máte ještě volné pro případné další události. Pokud na nějakou událost zareagujete, budou se vám zobrazovat oznámení o aktualizacích. V případě, že pořadatel změní například čas nebo místo, aplikace vás na tuto změnu upozorní.

Facebook Events App Launch Video

Facebook Events App Launch Video

Co bude aplikace Events from Facebook umět?

Kromě evidence událostí, kterých se chcete účastnit, budete mít možnost vyhledávat v interaktivní mapě zajímavé akce ve svém okolí. Potvrzení účasti je pak otázkou jednoho klepnutí. Aplikace vám také nabídne události, kterých se chtějí zúčastnit vaši přátelé, a akce publikované stránkami, jež sledujete. Mělo by také být možné importovat svůj kalendář v zařízení, nicméně zatím není jasné, zda a jak bude aplikace spolupracovat s Kalendářem Google.

Aplikace je natolik jednoduchá, že vyvolává otázku, proč vlastně Facebook pro tyto účely vydává samostatný program. Sekce Události v rámci webové i mobilní aplikace přeci funguje docela dobře, takže se musíme ptát: proč by si uživatel měl instalovat další program? Možná sociální síť použije podobné „nátlakové metody,“ jako v případě Messengeru. I v tomto případě, ač chatování fungovalo v rámci hlavní aplikace dobře, vnucovala modrá sociální síť uživatelům samostatný program.

Co je v tuto chvíli jisté: aplikace Events from Facebook již je v USA k dispozici pro iOS, její uvedení na Android je otázkou několika týdnů. Případní zájemci tak mohou s předstihem sledovat, s jakým ohlasem se tento program setká u „jablečných uživatelů“.

Je od Facebooku dobrý nápad vydávat pro jednu ze sekcí samostatnou aplikaci? Co si o budoucnosti Events from Facebook myslíte? Pojďte diskutovat do komentářů pod článkem!

Zdroje: androidheadlines.com, phonearena.com, droid-life.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)