Andy Rubin se chystá oznámit novou společnost na bezrámečkové smartphony

Společnost Essential Andyho Rubina

Pokud vám historie Androidu není cizí, pak jistě jméno Andy Rubin znáte. Jedná se o spoluzakladatele společnosti Android Inc., která byla v roce 2005 odkoupena Googlem. Rubin pracoval na Androidu až do roku 2014, poté ale Google opustil a začal se věnovat vlastním projektům. Agentura Bloomberg nyní zveřejnila článek, ve kterém uvádí, že se Andy Rubin chystá oznámit novou „spotřebitelsky – hardwarovou“ společnost.

Co chystá Andy Rubin se společností Essential?

Podle dostupných informací již společnost Essential pracuje na několika spotřebitelských hardwarových produktech, především na pozoruhodných high-end smartphonech, přičemž současný tým společnosti je prý složen z bývalých zaměstnanců Applu a Googlu.

Jeden z vyvíjených prototypů by měl být menší než iPhone 7 Plus, přitom by ale měl mít větší obrazovku díky bezrámečkovému řešení, podobnému Xiaomi Mi Mix. Ve vývoji by pak měl být i prototyp smartphonu s technologií „Force/3D Touch“.

Andy Rubin

 

Pokud jde o řešení displeje bez rámečků, zřejmě nepůjde jen o nějaký trik. Společnost totiž mimo jiné pracuje také na proprietárním konektoru, který bude umožňovat nabíjení přístroje a připojení hardwarových doplňků. Jedním z takových doplňků by měla být například 360° kamera, na které již společnost taktéž pracuje.

Volbu samotného operačního systému zatím Andy Rubin nezveřejnil. Je ale těžké si představit, že by Andy Rubin zvolil jakýkoli jiný, než Android. Doufejme tedy, že nebudeme příliš dlouho čekat na oficiální představení společnosti a ukázku práce jejího týmu.

Zdroj: bloomberg.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)