TOPlist

Android má oficiální účet na Instagramu. Co na něm najdete?

instagram_ico

Sociální sítě jsou stále významnějším komunikačním a marketingovým nástrojem. Uvědomuje si to i Google, který na většině z nich dlouhodobě komunikuje své hlavní služby a produkty. Sledovat můžete třeba stránku na Google+ či účet na Twitteru. Zatím posledním přírůstkem je oficiální účet Androidu na Instagramu.

Co nabídne oficiální účet Androidu na Instagramu?

Jak se dá očekávat, první příspěvky na této sociální síti, spadající nějakou dobu pod křídla Facebooku, se nesou v duchu „Ahoj, tak jsme tady!“ Zajímavostí je, že prvních šest publikovaných obrázků tvoří při prohlížení na desktopu jeden ucelený obraz, tedy v podstatě jde o jakousi koláž. Jeho součástí jsou kromě maskota Androidu telefon Pixel, dva Nexusy 6P, tablet Pixel C, chytré hodinky s Android Wear a platformy Android Auto a Android Pay. Nechybí ani cukrovinky podle názvů jednotlivých verzí operačního systému, tedy želatinové bonbóny, lízátka, marshmallows či kousky nugátu. Paradoxně v grafice nefiguruje tyčinka KitKat. Poslední (respektive v pořadí nahrávání první) obrázek je kratičké video, na kterém zelený robot mává rukou. Podobně druhý (v pořadí pátý) nahraný soubor je video, ukazující komunikaci chytrého telefonu s autem. Ostatně podívejte se sami, co vyhledávací gigant přichystal.

Android má oficiální účet na Instagramu Android má oficiální účet na Instagramu

Potenciál Instagramu je určitě zajímavý a je otázkou, k čemu konkrétně bude Google oficiální účet využívat. Umíme si například představit, že zde bude prezentovat své hardwarové produkty. Ostatně nemusí zůstat jen u statických obrázků – Instagram podporuje také krátká videa, což lze využít k představování novinek.

Instagram je sociální síť, postavená především na sdílení obrázků a krátkých videí. Funguje podobně, jako Twitter, tedy jeden účet může sledovat jiný, aniž by tomu muselo být naopak. K nahraným souborům lze připojit krátký text. Ostatní uživatelé mohou příspěvky hodnotit srdíčkem („to se mi líbí“), případně přidat komentář. Instagram má nejen webovou verzi, ale také mobilní aplikace pro Android a iOS.

Instagram
Instagram

Používáte Instagram? Pokud ano, budete na něm sledovat oficiální účet Androidu? K čemu by Google mohl využít tuto sociální síť?

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com, androidcentral.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)