Nejnovější Android aplikace z Google Play #111: zaznamenávání notifikací, Tap2Lock a další

android aplikace 111

Nejprve si dnes představíme aplikaci Notif Log, která dokáže zobrazit historii vašich upozornění. Poté si vyzkoušíme nový grafický test benchmarku AnTuTu. Třetím tipem je aplikace Tap2Lock, s níž je možné vypínat obrazovku vašeho zařízení pouhým poklepáním displeje. Na závěr si ukážeme aplikaci Zaletsi.cz, která pro vás vybírá ty nejlevnější letenky. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play.

Notif Log notification history

Unikla vám nějaká notifikace, která pro vás mohla být důležitá? Už se nemusíte dále strachovat – Notif Log zaznamená veškerá upozornění vašeho telefonu, ke kterým můžete posléze kdykoliv přistupovat. Aplikaci je po instalaci zapotřebí udělit patřičná práva (pro sledování a záznam notifikací). Když poté Notif Log spustíte, zobrazí se vám všechny dřívější notifikace. Ty lze tažením prstu vpravo trvale odstranit, nebo tažením vlevo nastavit jako budoucí připomenutí (Snooze). Uložené notifikace lze rovněž hromadně odstranit stisknutím žlutého tlačítko v dolní části obrazovky. Jednoduchá, funkční a užitečná aplikace, nemyslíte?

Notif Log notification history
Notif Log notification history

安兔兔评测3D

Podle názvu aplikace si jistě říkáte, že zde něco nehraje, nicméně stačí kouknout do obchodu Google Play, kde se přesvědčíte o tom, že jsme název zkopírovali správně :). Jedná se o jakýsi plugin pro benchmark AnTuTu, který zprostředkuje několik zátěžových testů, jejichž výsledek se zahrnuje do celkového hodnocení při spuštění klasického AnTuTu benchmarku. Jak můžete vidět na screenshotech níže, benchmark vás provede krásným a především graficky „náročným“ prostředím.  Během této virtuální prohlídky se samozřejmě zaznamenávají FPS, které vypovídají o výkonu vašeho zařízení.

Antutu 3DBench
Antutu 3DBench

Tap2Lock

Někteří uživatelé (jako například já) si nedokážou představit telefon, který by museli odemykat/zamykat hardwarovým tlačítkem. Některé z chytrých telefonů, jako například od výrobce LG, disponují podporou dvojitého poklepání pro vypnutí/zapnutí displeje, což je velmi praktické. Jiná zařízení, jež tuto funkci nemají, si musí poradit softwarově. Aplikace Tap2Lock, jak již její název napovídá, slouží k vypínání obrazovky poklepáním. Když aplikace Tap2Lock nainstalujete, je zapotřebí ji udělat přístupová oprávnění. Když pak Tap2Lock aktivujete, pro vypnutí displeje musíte dvakrát ťuknout doprostřed vaší obrazovky. Řešení, jako je toto, navíc ke své funkčnosti nevyžaduje instalaci alternativního launcheru.

Tap2Lock - double tap screen lock
Tap2Lock - double tap screen lock

Zaletsi.cz – hlídač letenek

Plánujete vzít svoji drahou polovičku či kamarády někam do zahraničí? Chcete znát ceny těch nejlevnějších letenek? Pak neváhejte vyzkoušet aplikaci Zaletsi.cz. V aplikaci je možnost zvolit destinaci, jakou máte v plánu navštívit. Podle toho vám poté budou servírovány notifikace s tipy na akční nabídky letenek. Kromě tipů na levné letenky se v aplikaci také dočtete, jakým způsobem se dopravíte z letiště do hotelů, které pro vás Zaletsi.cz rovněž vybírá. Do svých kalkulací týkajících se celkového rozpočtu tedy můžete zahrnout i ubytování, čímž si uděláte vcelku slušný obrázek o tom, na kolik vás takový výlet ve skutečnosti vyjde.

Zaletsi.cz - levné letenky
Zaletsi.cz - levné letenky

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)