Nejnovější Android aplikace z Google Play #114: práce s textem, pomocník do auta a další

android aplikace 114 hlavni

Jako první si dnes představíme vynikající nástroj pro jednoduchou práci s textem – Cliboard Actions. Následuje šikovný pomocník do každého auta – AutoMate – Car Dashboard. Třetím tipem na aplikaci je BlaBlaCar, díky které ušetříte při cestování. Na závěr si představíme Microsoft Apps, která sdružuje všechny Android aplikace společnosti Microsoft. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play 114.

Clipboard Actions

Aplikací jako je tato lze v Google Play nalézt opravdu nespočet. Cliboard Actions ovšem nabízí mnohem sofistikovanější a podrobnější práci se zkopírovaným textem než ostatní konkurence. Cliboard Actions je v podstatě přídavná lištička v notifikačním panelu, prostřednictvím které lze pracovat se zkopírovaným obsahem. Možnosti, jež vám Cliboard Action naservíruje, jsou závislé na tom, co vlastně zkopírujete. Pokud se například jedná o běžný text, dostane se vám možnost klasického sdílení, hledání na internetu, na mapě, přeložení a další.

Když však zkopírujete telefonní číslo, objeví se možnost rychlého vytočení či uložení do seznamu kontaktů. U zkopírovaných webových stránek se zase nabízí zkrácení odkazu či pozdější otevření (navštívení stránky) přes uložený odkaz v Cliboard panelu. Možností je velká spousta, a proto aplikaci rozhodně neváhejte vyzkoušet. Může se hodit i vám.

Clipboard Actions & Notes
Clipboard Actions & Notes

AutoMate – Car Dashboard

Jak již název aplikace napověděl, AutoMate je váš kámoš do auta. Autoři aplikaci vychází z předpokladu, že při cestování automobilem (řízení) potřebuje řidič všechny důležité ovládací prvky telefonu na jednom místě. Při řízení je pak samozřejmě nejdůležitější, aby při letmé práci s telefonem bylo ovládání uživatelského prostředí co nejvíce intuitivní. Přesně tyto vlastnosti můžete od AutoMate očekávat. Po spuštění aplikaci získáte rychlý a snadný přístup k mapám, zajímavým místům, k volání, psaní zpráv (aplikaci lze rovněž ovládat hlasem) či k ovládání hudby. Základem uživatelského prostředí je stream nejnovějších a nejaktuálnějších příspěvků. Z něj se poté můžete dostat do ostatních, již zmiňovaných, sekcí.

AutoMate - Car Dashboard
AutoMate - Car Dashboard

BlaBlaCar

Chystáte se někam vyjet autem? Dříve, než tak učiníte, s aplikací BlaBlaCar prověřte, zda někdo z vašeho okolí nemá podobnou cestu. S aplikací BlaBlaCar můžete vystupovat buďto v roli řidiče, nebo pasažéra. Stačí najít/nabídnout jízdu, určit její cenu a další podrobnosti, a poté můžete spokojeně cestovat a šetřit na pohonných hmotách. Při vyhledávání „spojení“ lze ověřit prakticky jakéhokoliv řidiče, neboť ti od svých spolucestujících získávají recenze. S potenciálními spolucestujícími lze komunikovat prostřednictvím interních zpráv aplikace. Je tak velmi snadné dojednat další podmínky nadcházející cesty.

BlaBlaCar: Carpooling and Bus
BlaBlaCar: Carpooling and Bus

Microsoft Apps

Jak jistě dobře víte, společnost Microsoft vydala v obchodě Google Play již několik aplikací. S Microsoft Apps získáte rychlý přístup ke všem aplikacím Microsoftu. Jednotlivé aplikace jsou rozděleny do několika kategorií, jako například Produktivita, Vzdělání, Zábava, Komunikace, Novinky a další. Nechybí ani kategorie Populární, z níž lze stahovat ty nejžhavější „kousky“. U každé z aplikací se nachází kratší popisek. Po kliknutí na aplikaci se dostanete do obchodu Google Play, kde ji můžete běžným způsobem stáhnout.

Link to Windows
Link to Windows

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)