Android 7.0 Nougat přinese možnost změny vzhledu klávesnice

klavesnice_google_temata_ico

Jednou z věcí, kterou považujeme u alternativních klávesnic pro Android za takřka samozřejmou, je možnost změny jejich vzhledu. Provádí se zpravidla v nastavení aplikace, kde bývá na výběr několik grafických témat či „skinů.“ Klávesnice Google překvapivě takovou možnost vůbec nenabízí – tedy určitě ne na takové úrovni, jako alternativy z dílen vývojářů třetích stran.

To se však má změnit s příchodem připravovaného Androidu 7.0 Nougat, který jako jednu z novinek přinese i podporu grafických témat pro výchozí klávesnici. Funkci je možné otestovat v posledním vývojářském náhledu Androidu N.

V praxi můžete hrátky s grafickými kabátky vidět na videu, které publikoval server XDA Developers. Ze snímku je zřejmé, že si uživatelé budou moci vybrat z několika různých barev klávesnice. Kromě toho budou také moci nastavit na pozadí libovolný obrázek (včetně možnosti jeho ořezu), dále pak lze ovlivnit jas. Z dalších chystaných novinek jmenujme možnost vypnout/zapnout zobrazování hranic mezi jednotlivými tlačítky.

Theme Google Keyboard In Android Nougat

Theme Google Keyboard In Android Nougat

Změna vzhledu klávesnice jen pro vyvolené?

Zdroje se však neshodují v tom, zda je možnost změny vzhledu spojená výhradně s Androidem N, nebo zdali stačí pouze instalační balíček nejnovější verze Klávesnice Google. Část zahraničních diskutérů například tvrdí, že mají tyto možnosti k dispozici i na Androidu 6.0 Marshmallow po nainstalování Klávesnice Google verze 5.1.21.

Je zřejmé, že Google sice pomalu ale jistě stahuje náskok zavedených konkurentů, kteří se na klaviatury specializují. Nové funkce by mohly přesvědčit řadu uživatelů, aby z výchozí aplikace nepřecházeli k alternativám.

Android 7.0 Nougat přinese možnost změny vzhledu klávesnice Android 7.0 Nougat přinese možnost změny vzhledu klávesnice

Jak to vidíte vy? Myslíte si, že výše uvedené funkce budou stačit k tomu, aby uživatelé neměnili Klávesnici Google za jinou? Jaké funkce či vlastnosti vám proti stávající klávesnici chybí nejvíce?

Zdroje: ubergizmo.com, xda-developers.com, hardwarezone.com.my.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)